Seregi Zoltán hozzátette: a repertoárt ismét úgy állították össze, hogy megfeleljenek ars poeticájának, vagyis továbbra is él majd az az elv, ami az elmúlt öt év sarokpontja: közérthető művészetet és minőségi szórakoztatást kell nyújtani a közönségnek.

A nyilvános társulati ülésen a színház művészei ízelítőt adtak a már készülő darabokból, sőt az előadások rendezői, művészei közül is többen bemutatkoztak.

 

Jókai színház: mészáros mihály, mészáros mihály, Békéscsaba
Mészáros Mihály (Fotók: A-TEAM)

 

Az idei évad szeptember 21-én kezdődik, amikor a kamaraszínházban mutatják be Noal Coward: Vidám kísértet című komédiáját Kiss József rendezésével. A nagyszínpadon pedig októberben kerül színre Arthur Miller: Pillantás a hídról című színműve.

A darabot Csiszár Imre rendezi. A következő előadás egy ősbemutató, színre viszik Rákosi Viktor Elnémult harangok című, 1903-ban megjelent regényét Nemlaha György átdolgozásával. A darabot Pataki András rendezi.

A teátrum megemlékezik Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulójáról is. Ennek keretében mutatják be Szente Béla: Szárnyad árnyékában című történelmi játékát Seregi Zoltán rendezésében.

 

Jókai színház: katkó ferenc, czitor attila és tege antal, czitor attila, Békéscsaba, 20180916
Katkó Ferenc, Czitor Attila és Tege Antal

 

A bemutatók sorát Móricz Zsigmond: Nem élhetek muzsikaszó nélkül című vígjátéka követi a nagyszínpadon Katkó Ferenc rendezésében, majd az évad Terrence McNally-David Yazbek: Alul semmi című zenés komédiájával zárul. A darabot a színház művésze, Tege Antal rendezi.

A színház az idei évadban is folytatja hagyományát, így három mesedarabot is előadnak. Az első bemutatón Kocsák Tibor-Bozó József: Kukac Kata című mesemusicaljét viszik színre Bozó József rendezésével, majd Weber Kristóf-Zalán Tibor: A sHÓwKirályné című zenés mesejátékát adják elő.

A darabot Merő Béla rendezi. Végül pedig Szarka Gyula-Zalán Tibor: Az igazmondó juhász és az aranyszőrű bárány című zenés mesejátéka kerül színre Karczag Ferenc, Jászai Mari-díjas művész rendezésében.

Repertoáron marad a Monte Cristo grófja, az Egy őrült naplója, A beszélő köntös, a Leszállás Párizsban. Tovább játsszák a Hajnalban, délben, este és a My Fair Lady című darabot is.