Kevesen tudják, hogy Tunyogi Péter (Tunyó) Békéscsabán szültetett, mondta Erdős Norbert, erre én is csak néhány éve bukkantam rá az interneten; majd rájöttem, hogy ez milyen szép kapocs lehet Békéscsaba és a megye számára.

 

Erdős norbert, tunyogi bernadett  és schuszter lóránt, erdős norbert, Békéscsaba
Erdős Norbert, Tunyogi Bernadett és Schuszter Lóránt (Juhos János Jr. fotói)

 

Hozzáfűzte, október 20-án, 14 órakor lesz az emléktábla avatás a Jókai Színház aulájában, majd közvetlenül utána a Vigadóban, az EP-képviselő egy érdekes, sok-sok új információval megspékelt pódiumbeszélgetést moderál – Tunyogi Bernadett, az énekes egyik leánya és Schuszter Lóránt,

a P. Mobil vezetője segítségével.

Többek között olyan dolgokat is megtudhatunk Tunyó életéről, folytatta, ami nem volt nyilvános: a gyermekkor, a kezdeti évek és a többi. Továbbá nagyon érdekes korszak a '70-es évek vége, amikor Vikidál kiválik a csapatból, és Lóri Tunyogit kéri fel a helyére. És az is érdekes, hogy a következő évtizedben, végre megjelenhetnek a sikeresebbnél sikeresebb lemezeik, az együttes azonban 1985-ben mégis feloszlik... nyilván a rock akkoriban leszállóágba került. Úgy gondolom, mindezekre a kérdésekre a válaszokat biztos, hogy megkapjuk. Sőt, a rajongók is kérdezhetnek!

 

Tunyogi péter emlékére, tunyogi péter, Békéscsaba

 

És a jó háromórás beszélgetést követően, 18 órakor kezdődik a Csabagyöngyében egy három zenekaros monstre hangverseny: az estet a kisvárdai Radar kezdi, őket a Tunyogi Péter Emlékzenekar követi, és az i-re a pontot természetesen a P. Mobil bulija teszi fel.

Hát akkor rockerek, harcra fel!