Ezúttal nem egy kávé árával vetette össze Tim Cook a nemrég bejelentett iPhone-ok árát, bár most is megtehette volna ezt az érdekes „bagatellizálást”. Azonban tény, hogy az újdonságért mindenhol igen sokat kérnek: az iPhone Xs és az iPhone Xs Max az eddigi legdrágább iPhone-ok, Magyarország pedig a világ legdrágább árazásával „büszkélkedhet”.

Tim Cook, az Apple elnök-vezérigazgatója egy ázsiai interjúban magyarázta el, hogy mit gondol az árakról. Szerinte ami az árcédulára került, az az új okostelefonokba került magas szintű innovációt tükrözi, és úgy véli, hogy az általuk megcélzott vásárlók hajlandók is ennyit fizetni. Üzletpolitikájuk lényegét foglalta össze azzal a gondolattal, hogy ha sok innovációt és értéket adnak, akkor mindig lesz egy olyan réteg, amelyik megfizeti ezt, és ez a réteg szerencsére elég embert tartalmaz ahhoz, hogy az Apple bátran belevághasson az üzletbe.

Cook azt is felvetette, hogy az iPhone XR és a még megfizethetőbb iPhone 8 és iPhone 8 Plus is részei a cég azon törekvésének, hogy az iPhone elérhető legyen mindenki számára. „Mindenkit szeretnénk kiszolgálni. Megértjük azt, hogy a felhasználók a széles választékot keresik, és az árakban is a választékra törekszünk” – tette még hozzá.

Mindeközben a Xiaomi – meglovagolva az új iPhone-ok keltette hullámokat – azt bizonyítja, hogy az idei iPhone-ok árába bőven belefér egy csúcstelefon, egy notebook és még pár apróság.

forrás: hvg.hu