A Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója, dr. Krizsán Anett köszöntőjében a két hivatal közötti együttműködést méltatta, hiszen a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elmúlt években megvalósult országos fogyasztóvédelmi kampánykörútjához immáron harmadik alkalommal biztosít megyei helyszínt a kormányhivatal.

A fogyasztóvédelem témaköre rendkívül terjedelmes, a mai esemény ennek egy szeletét, kifejezetten a közműszolgáltatásokkal kapcsolatos fogyasztóvédelmi tájékoztató bemutatását célozza – szólt a kormányhivatal igazgatója. Beszédében leszögezte a kampány jó szolgálatát, hiszen az valóban hozzájárul ahhoz, az állampolgárok tudatos fogyasztóként viszonyulhassanak az energia- és közműszolgáltatókkal kapcsolatos kérdésekhez.

 

Kormányhivatal: dr. krizsán anett, dobókői györgy, kormányhivatal, Békéscsaba, 20180920
(fotó: kormányhivatal.hu)

 

Dr. Krizsán Anett hangsúlyozta, hogy az elkészült kiadványok tökéletesen megfelelnek azon európai uniós elvárásoknak és irányelveknek is, amelyek a fogyasztói jogok megismertetésének biztosítását, és a fogyasztók minél szélesebb körű tájékoztatását szorgalmazzák.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Fogyasztóvédelmi Főosztályának vezetője, dr. Kolozsi Sándor elmondta, mivel hivataluk önálló szabályozó hatóságként működik, nem rendelkeznek országos irodahálózattal, emiatt kiemelten lényeges számukra a kormányhivatalokkal működő partnerség.

(Bővebben: ITT!)