Mit jelent neked a szülővárosod Dévaványa, ahonnan 10 éve elindult a karriered?

Nagyon sokat.
A mai napig imádok hazajárni, rengeteg emlék ugrik be, még videó klipet is forgattam a városban, pont azért, hogy ezek a jó emlékek ne kopjanak ki.

 

Milyen érzés volt hazajönnöd és a gyermekkori ismerősökkel találkozni, illetve előttük fellépni?

Hazajönni mindig jó, fellépni pedig pláne! Viszont ilyen esetekben, amikor a színpadon áll az
ember,- legalábbis én - nem tesz különbséget, hogy ismerősök, barátok vagy éppen vadidegenek előtt áll.

Viktor szívvel-lélekkel zenél.
Viktor szívvel-lélekkel zenél.


Mindenkinek ugyan olyan lelkesen kell előadni a produkciót, hiszen akkor lesz hiteles a dolog. Az más kérdés, hogy a fellépés után sokkal többen jönnek oda hozzám gratulálni, ami persze csodás érzés. Sokunkat szétfújt a szél az élet különböző területeire és ilyenkor meg tudom mutatni, hogy mi az eredménye a rengeteg munkámnak. Amikor ez tetszik is a környezetemnek, akkor azt hiszem, nem kell megmagyaráznom az érzést!

 

A pályafutásod során melyek azok a mérföldkövek, amelyeket kiemelnél?

Nagyon sok ilyen volt, de van pár igazán emlékezetes. Az első ilyen, amikor elkezdtem a saját zenémmel külföldön is fellépni, az egy csodás időszak volt. A második, amikor a Péterfy Bori zenekarba bekerültem. Rengeteg koncertet adtam már és olyan fesztivál színpadokon állhattam, amikről gyerekként csak álmodtam.

És a mostani kedvencem, ami még elég közel volt, természetesen a Bent a neved” című dalom sikere.

-

Az elmúlt 10 év sikerei és nehézségei tükrében milyen rövid- és hosszútávú célokat tűztél ki magad elé?

Őszinte leszek, most a pop vonal egy kicsit elfáradt bennem. Indítottam  egy  új alteregót,  a
Milk & Money projektet, ahol tökéletesen ki tudom élni kompromisszumok nélkül a
zenei vágyaimat. Ez inkább a klub zenék irányába megy, de persze aki ismer tudja, sokat nem tudok nyugodtan ülni, ezért SuperStereo énemmel is készülnek már az új dalok.
Ezekben szeretnék többet mutatni magamból, jobban beleállni a dalokba, a vendég énekeseket is mindössze egy refrén erejéig meghívni, a többi részt pedig én énekelem, rapelem majd. Erre szeretnék felkészülni, gyakorolni és csak akkor kiadni, ha azok 100%-osak. Hosszútávon pedig természetesen a folyamatos fellépés a cél.
Minél több városba elvinni a dalaimat és csinálni egy jó bulit, ahol mindenki jól érzi magát, és végre a SuperStereo mint brand, teljesen csak az én arcomhoz kötődjön.

 

Üzenet a végére a zenei ipart választó pályakezdő fiataloknak?

Ebben az iparban nincs recept. Én nagyon röviden annyit tudnék tanácsolni, hogy kitartóan
csinálja akkor is, ha a sikerek nem olyan gyorsan jönnek. Ha zeneszerzésről van szó, akkor próbálja megtalálni magát és ne másoljon, mert az hosszabb távon sokkal kifizetődőbb, mind a szakma, mind a közönség részéről, Egy plusz tanács a végére: soha ne törölje ki egyetlen dalát sem! Nekem a „Bent a neved” hat évig állt a gépemen mire befejeztem, kiadtam és ez lett belőle.

 

Hallgass bele ITT a SuperStereo világába!

Képek, szerző: Ambruzs-Szabó József