A csoport előbb meglátogatta a BIRD Gardenlife Fafeldolgozó üzemet, ahol megismerkedhetett a fafeldolgozás minden folyamatával a rönkszállitástól a szárításon keresztül a készáru csomagolásáig. Az üzem tulajdonosától megtudtuk, hogy összesen 12 dolgozója van, 1 műszakban dolgoznak, Magyarországra, Európa több más országába és az USA-ba illetve Ausztráliába is exportálnak. Korábban különböző kisállatetetők szerepeltek a palettán pár éve kibővítették az ultra stabil hintaszék és konyhai eszközök gyártásával.

 

Gyszc - harruckern, harruckern, 20180928

 

Második színhelyünk a Regina Pan pékség volt, ahol a csoport aprólékosan megismerkedett a kenyérsütés és a péksütemények készítésének minden folyamatával. Végül bőséges kóstolásban volt részünk.

A Glavoi-fennsíkra felérve előbb mindenki felállította a sátrát majd következett a vacsora, amelyet mindenki maga készített, szalonnát sütöttünk. Másnap az ébredés külön élményt nyújtott; a táborhelyet fenyőerdő és a hegyek csúcsai ölelték körbe, a hegycsúcsok között besütő nap sugarai felmelegítették az éjszaka elgémberedett tagjainkat. Reggeli után némi itallal és élelemmel felszerelkezve útnak eredtünk.

A Csodavárhoz vezető út emelkedői és lejtői, a láncokon való mászás tökéletes előjátéka volt a Csodavár látványának és a 150 méteres barlangon való átkelésnek. Kis pihenés után megkerestük a Glavoi-forrást majd annak a hűs vizében fürödtünk. Egy 3 tagú csapat ez idő alatt elkészítette a finom bográcsos körömpörköltet. Harmadnap a reggelit követően tábort bontottunk majd meglátogattuk Steien a Frutta élelmiszeripari üzemet, ahol mindenféle csipszeket, nápolyikat és szószokat készítenek.