A nap során először a bölcsődébe járó gyermekeket látogattuk meg és vittük el ajándékainkat és játékainkat, majd délelőtt az óvodás korosztály számára összeállított programot tartottuk meg a gyermekek megelégedésére. A jó zene, közös éneklés, zenélés és sportolás, versenyek után jóízűen fogyasztották el az ajándékba vitt üdítőt és csokoládét a csöppségek.

GYermekek világnapja, gyermekek világnapja
Gyermekek Világnapja Füzesgyarmaton (galéria)

Hevesi Imi bácsi és a Zűrzavar Zenekar, valamint a Míves Kezek Társulat lelkes és kreatív pedagógusai, kézművesei adtak teret a zenének, jókedvnek és csillogásnak. Ebben az évben az Európai Mobilitási Hét keretein belül ugyanezen a napon programunk részeként bicikli-mustra, kerékpáros akadálypálya és kreszteszt kitöltésére is volt lehetőség a Szeghalomi Rendőrkapitányság jóvoltából.  A programot színesítette a Random táncosok, illetve a résztvevők közös tánca. Továbbá kutyaügyességi bemutatót láthattunk a Re-Mese: két arany szív, egy célért Alapítvány közreműködésével. A fiatalok egy rendkívül új egyre nagyobb teret hódító, a labdarúgás és az asztali tenisz elemeit vegyítő sportággal a teqball-lal ismerkedhettek meg. Ebben a Békéscsaba 1912 Előre és a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia focistái és edzőjük nyújtott bemutatót, és tartottak mini bajnokságot. Mindezek gazdagították a napi forgatagot.

Gyermekek világnapja, gyermekek világnapja
Gyermekek Világnapja Füzesgyarmat (galéria)

A program során minden résztvevő ajándékokkal gazdagon térhetett haza, hiszen minden gyermek kapott kerékpárvillogót, csokis fánkot és amennyiben az ajándéktombolája is nyert ajándékkal a zsebében térhetett haza otthonába.

Kovácsné Czeglédi Mária Tünde tanácsnok, egyesületi elnök a rendezvény főszervezője

Fotó: Pozojevich Miklós, Margaréta Családos Egyesület