A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya október 4-én nyolcadik alkalommal rendezte meg a Krimit tud? című vetélkedőjét.

A program célja, hogy a középiskolás fiatalok foglalkozzanak a bűnmegelőzéssel, megismerjék a leghatékonyabb bűnmegelőzési módszereket, valamint játékos formában elsajátítsák és használják a helyes viselkedési normákat.

 

Krimit tud, krimit tud

 

A versenyzők a televízióból már jól ismert Beugró című műsor tematikája alapján játszottak el például a helyes internethasználattal, az alkoholfogyasztás veszélyeivel, illetve az áldozattá, elkövetővé válással kapcsolatos szituációkat.

A régiós megmérettetésre összesen kilenc, háromtagú csapat érkezett Békéscsabára: Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyéből. A feladatok többségében a meghatározott kerettörténet lehetőségein belül improvizálniuk kellett a versenyzőknek. Az előadások többsége vidám és szórakoztató volt, a diákok pedig a színjátszás számos eszközét kihasználva mutatták be azt, hogy ők mit gondolnak egy-egy témakörről.

A háromtagú szakmai zsűri – Kovács Edit, Czitor Attila, és Märcz Fruzsina színművészek - bűnmegelőzési és színészi szempontból is értékelték a csapatok teljesítményét.

A versenyben első helyezést ért el a szentesi Horváth Mihály Gimnázium csapata, második helyen végzett a mezőberényi Petőfi Sándor Gimnázium hármasa, míg a harmadik helyet a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma szerezte meg.

A régiót az első két helyezést elért csapat fogja majd képviselni a 2018. november 15-én, Budapesten megrendezésre kerülő döntőn.