A bíróság a jelenleg 40 éves férfit különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásában mondta ki bűnösnek, és a szabadságvesztés mellett hét évre kiutasította Magyarország területéről.
A vádlott a kölcsöntartozásai miatt kilátástalan helyzetbe került, amikor egy albán nemzetiségű hitelezője felajánlotta neki, hogy kábítószer-csempészéssel rendezhetné adósságait. A megbízás szerint a vádlottnak a kábítószert Magyarországon keresztül Ausztriába kellett szállítania. A férfi kölcsönkérte testvére személygépkocsiját, amelyet át is adott megbízójának a kábítószer elrejtése érdekében.
A vádlott 2017. október 17-én jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. A pénzügyőröknek gyanússá vált a jármű szerkezeti felépítése, a tételes vizsgálat során az első ülések alatt kialakított rejtekhelyet találtak, amelyből 34 csomagban, több mint 22 kilogramm marihuána került elő.
A szakértői vélemény szerint a drogszállítmány összes hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának legalább 1,6-szerese volt.
Az ügyészség, valamint a védelem és a bűnösségét beismerő vádlott - élve az új eljárásjogi szabályok adta lehetőséggel - egyességet kötött a büntetésről és intézkedésekről, amelyet a törvényszék előkészítő ülésén jóváhagyott.