Időjárási helyzet Európában:
----------------------------

A Skandináv-félsziget időjárását nyugatról kelet felé haladó időjárási frontok teszik szelessé, csapadékossá. Magassági hidegörvény hatására a Földközi-tenger nyugati partvidékén gyakran felhős az ég, és többfelé fordul elő eső, zápor, zivatar. Kontinensünk nagyobb részén viszont egy nagykiterjedésű magasnyomású képződmény a meghatározó. Nagy területen szinte zavartalan a napsütés, ugyanakkor a hajnali, reggeli órákban többfelé párás a levegő, helyenként köd is képződik. A szárazföld déli, délnyugati felén többnyire 20 fok fölé melegszik fel a levegő, míg Észak-Európában napközben is több helyen 10 fok alatt maradnak a csúcsértékek. A Kárpát-medencében csütörtök estig folytatódik az átlagosnál jóval melegebb idő sok napsütéssel, reggel helyenként ködfoltokkal.

Várható időjárás szerda estig:
------------------------------

Általában derült, csapadékmentes idő lesz. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, legfeljebb a Dunántúlon, illetve csütörtökön a Dél-Alföldön élénkül meg helyenként a déli, délkeleti szél. Éjszaka többfelé párássá válik a levegő, hajnalra főként a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten ködfoltok is képződhetnek, melyek reggel, kora délelőtt feloszlanak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de néhol ennél egy-két fokkal hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 21 és 25 fok között várható.