Bangóné Borbély Ildikó a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Haller utcai épülete előtt tartott sajtótájékoztatón közölte, közérdekű adatigényléssel fordul az intézmény főigazgatójához, hogy megismerhesse a vizsgálat dokumentumait.
Hozzátette: ellentmondásosnak tartják az ügyben tett kormányzati nyilatkozatokat, ezért szeretnék megismerni a vizsgálat részleteit.
Az ellenzéki politikus kétségeit fogalmazta meg a vizsgálattal kapcsolatban, mert azt szerinte két nap alatt lefolytatták úgy, hogy sem a családot, sem az elbocsátott orvost nem hallgatták meg. Nem lehet egy ilyen ügyet egy-két nap alatt kivizsgálni, ha egyáltalán történtek vizsgálatok - közölte.
Jelezte, a vizsgálati jegyzőkönyvek kiadása érdekében Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét is megkereste.
Bangóné Borbély Ildikó értékelése szerint hasonló esetek ezrei, tízezrei mutatják az Orbán-kormány teljesítményét.
Hozzátette: az elmúlt nyolc évben 240 ezer magyart halt meg a nem megfelelő ellátás miatt, ugyanis "a kormány nem kormányoz, Orbán Viktor stadionokat avat, focimeccsekre jár és nem érdekli az egészségügy".
Emlékeztetett arra, hogy a beteg halála miatt múlt héten feljelentést tettek gondatlanságból elkövetett emberölés miatt; népszavazást is kezdeményeztek a kormánytagok egészségügyi VIP-ellátásának megszüntetéséről.
Bangóné Borbély Ildikó a sajtótájékoztatón után a közérdekű adatigénylést tartalmazó levelét bevitte az intézetbe.