Az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottság és az X-Meditor Kft. idén is megszervezte a Látni és látszani elnevezésű közlekedésbiztonsági kampányt. A 2012-ben indult kezdeményezés célja minden évben az, hogy felhívja a figyelmet a látás és a láthatóság fontosságára. A program ebben az évben is középpontba helyezi a társadalmi felelősségvállalást. Arra ösztönzik a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőségekkel, vizsgáltassák át autójuk világító és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsait, valamint ellenőriztessék díjmentesen a látásukat.

Ősszel, illetve télen különösen fontos, hogy a járművek legyenek jól láthatóak, hiszen a nappalok egyre rövidebbek és egyre többet kell szürkületben, sötétben közlekedni. A közlekedés időjárási feltételei is romlanak, gyakrabban lesz köd, illetve csapadékos idő. A járműveket is fel kell készíteni és a járművezetőknek is fel kell készülniük erre.

Békés megyében eddig négy autószerviz csatlakozott a programhoz. Békésen, Gyulán, Mezőberényben és Szarvason várják díjmentes átvizsgálással az autósokat. A „Látni és látszani” kampány közel két hónapon át, 2018. október 17-étől december 7-ig tart, és a szervezők által üzemeltetett weboldalon minden információ megtalálható, a szervizek és optikák listája is bővülhet.

…hogy mindenki hazaérjen!