A Közlekedik a Család az ORFK- OBB, az Autós Nagykoalíció és a Škoda közös rendezvénysorozata. Célja, hogy felhívja a gyalogosok, kerékpárosok, gépjárművezetők és természetesen az utasok figyelmét a biztonságos,

balesetmentes közlekedésre.

A selejtezőket összes az megyében és Budapesten tartották, mondta Hegedűs Sándor, az AutóMobil Körös Kft. márkakereskedés vezetője. Hozzáfűzte, a Békés megyei április 14-én, a Škoda Szalonban zajlott. Az első helyezett a Zahorán, a második a Kovács és a harmadik a Barta Család lett. A győztes famíliák az országos döntőben mérkőztek meg a fődíjért, egy Škoda Rapid Family modellért – itt Zahoránék a negyedikek lettek.

 

Skoda - közlekedik a család - hegedűs sándor, skoda, Békéscsaba, 20181018
Hegedűs Sándor mesél (galéria)

 

Az idei év újdonsága, vette át a szólabdát Pelleg József, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészet Osztály vezetője, hogy a Közlekedik a Család nevű rendezvény keretében iskolák is versenyezhettek. Az Iskolák vetélkedőjében pedig a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola hét családdal (Bánfi, Barta, Bíró, Kinyó, Makra, Palotai és Tóth) az előkelő harmadik helyezést érte el.

 

Skoda - közlekedik a család - hegedűs sándor, skoda, Békéscsaba, 20181018
Örömség (galéria)

 

Az áprilisi vetélkedő regisztrációjánál a családok megadhatták, hogy melyik iskolába jár a gyermekük; és a legtöbb résztvevőt biztosító három iskolát torna- és tanszerekkel támogatta 100, 300, 500 ezer forint értékben a Porsche Hungaria ŠKODA márkaképviselete támogatásával.

***

A nyár eleji országos megmérettetésen a Zahorán Családot: Brigitta (anyuka), Gyula (apuka), Bence (8) és Balázs (3) képviselte – Zita (13) nem volt ott, mert épp röplabdázott. Gyulát villám-faggattam.

 

Skoda - közlekedik a család - zahorán család, skoda, Békéscsaba, 20181018
Zita, Balázs és Gyula (galéria)

 

Hol rendezték a döntőt?
Két napos/több helyszínes volt: Egerben, Miskolcon; és Galyatetőn volt a szállásunk. Azt tudni kell, hogy minden megyéből a Balesetmegelőzési Bizottság titkára vitte fel a versenyzőket.

Meseautóval mentetek?
Nem a villogóssal, csak címkéssel.

Melyik versenyszámban domborítottatok?
Amikor egy Škoda Kodiaq-kal, ami egy hatalmas autó, egy kisebb utánfutót húztunk, de leginkább tolni kellett. De az utánfutó olyan kicsi volt, hogy a tükrökből nem lehetett látni. Viszont volt egy kerékpáros feladat is, amelyben egy szülő, egy gyerek külön bringán, szimultán együtt indult, na... ott is vittük a pálmát: dűtöttünk-borítottunk.

Ott csúsztatok le a dobogóról.
Lehet.