Döbbenetes, kezdte a sajtótájékoztatót Nagy Mihály László, hogy 2006-ban indultunk, és már 2018-at írunk... S azzal a feladattal, amellyel Demján Sándor, aki azóta az égiek közé távozott örökös elnökünk megbízott bennünket, miszerint a vállalkozók adózott pénzéből az adott megye kultúráját, tudományát, sportját támogassuk – igyekszünk a legfőbb színvonalon elvégezni. Érdekességként megemlítette, Demján Sándorné

Lidike is ellátogat a rendezvényre.

Príma: nagy mihály lászló, Nagy Mihály László, Békés, 20181024
Nagy Mihály László
Idén a 37., a 38. és a 39. millió forint is „gazdára talál", a mecénások által összegyűjtött pénzből.

Azt követően a teljesség igénye nélkül megemlített néhány korábbi díjazottat: az orosházi, a békéscsabai, és a tótkomlósi zeneiskola; a Békéscsabai Atlétika Club, illetve Baji Balázs gátfutó; a Békéscsabai Jókai Színház Színitanodája, Fekete Péter, a jelenleg kulturális államtitkár, korábbi színházigazgató; a Békéscsabai Napsugár Bábszínház.

Továbbá Rálik Szilvia operaénekes, Martin Gábor fotóművész; Lonovics László, Csuta György, Lóránt János Demeter (képzőművészek). A békéscsabai Balassi Néptáncegyüttes Békéscsaba, a Szarvasi Tessedik Táncegyüttes, a békési Belencéres Néptáncegyüttes és a többi...

S hogy kik lesznek az idei díjazottak?,

tette fel a kérdést. Persze ez még titkos, válaszolta. Továbbá lesz Média-különdíj is, szokás szerint ezzel nem jár pénz a sajtó „függetlensége" miatt, húzta alá.

Továbbá idén nyolc Kiváló Vállalkozó címet is hazavisznek az érintettek – több településről, több szakmában.

Elmesélte, arról eddig azonban kevés szó esett, hogy Demján Sándor korábban milliárdokkal támogatta a miskolci nincstelen fiatalokat – legalább akkora összeggel, mint amennyit a Prima Primisszimára és a megyei primákra ráfordított: ez körülbelül 3.5- 4 milliárd forint.

 

Príma: túri andrea és nagy mihály lászló, príma-díj, Békés, 20181024
Túri Andrea és Nagy Mihály László

 

Túri Andrea, a kulturális központ igazgatója elmondta, a műsor folyamán fellép a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar – néhány számukra a Grácia Mazsorett Csoport is társul, Szeverényi Barnabás író, költő, tanár szavalni fog, a Belencéres Néptáncegyüttes, illetve a táncegyüttes egyik tagja, Juhász Kitti népdalt énekel, a békéscsabai Marianna Balettiskola.

A XIII. VOSZ Prima Díjátadó Gála október 26-án, pénteken, a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központ színháztermében lesz.

Műsoron kívül Nagy Mihály Lászlónak megemlítettem, az Egyesült Államokban a milliárdosoknak teljesen természetes, hogy a vagyonuk felét jótékonysági célra fordítják. Válaszában elmondta, valamikor a hazai arisztokráciában teljesen természetes volt, hogy gyűjtési akciók kezdeményeztek. Akkoriban ez a szép gesztust a gyermekeik is átvették, örökölték. Ellenben úgy látom, a mai, első generációs gazdagoknak még nincs meg ez a kultúrájuk.

 

Demján sándorv és lidike, demján sándor, Szarvas, 20181024
Demján Sándor és Lidike - 2011. szeptember 23-án, Szarvason