A projekt keretében az önkormányzati tulajdonban lévő, a sarkadi Petőfi és Iskola utcák találkozásánál - a város mértani középpontjában - elhelyezkedő mintegy 5.000 m2-es telken egy 60 férőhelyes, 5 csoportszobás bölcsőde épül fel, 765 m2 hasznos alapterülettel. Az épület egy tömegben, földszinten kialakított helyiségekben biztosítja a nevelési-gondozási egységek, az igazgatás, valamint a gazdasági és üzemeltetési egységek egy belső, zárt közlekedőkre felfűzött rendszerét. A beruházás során megtörténik az udvari eszközök beszerzése és 10 parkolóhely kialakítása is. Az épület komplex akadálymentesítéssel került megtervezésre, így biztosított a mozgásukban korlátozott és a fogyatékossággal élő személyek, valamint a kisgyermekekkel együtt közlekedő felnőttek számára is az egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése.

Elkezdődött az új sarkadi bölcsőde építése, sarkad, bölcsőde, dr. mokán istván, csepreghy mátyás, Sarkad, Iskola utca, 20181018

A beruházás kivitelezését a közbeszerzési eljárás eredményeként a sarkadi székhelyű Podeszt Kft. nyerte el, így szinte teljes mértékben sarkadi munkavállalók végzik a bölcsőde építését, amely 2018. szeptemberében, azaz néhány hete vette kezdetét és a vállalkozási szerződés szerint 2019. július 15-éig be is fog fejeződni, elkészül. Így a tervek szerint jövő év szeptemberében megkezdheti működését az új bölcsőde, a régi bölcsőde épületének elbontásával, valamint az egymással szomszédos általános iskolai és bölcsődei ingatlanterületek egységesítésével pedig a már szintén nyertes pályázatból megvalósuló új városi tornacsarnokhoz kapcsolódó, igényesen parkosított térré szélesedik ki a Nagy Imre út Kossuth utca felőli szakasza, ezzel is tovább szépítve a városközpont arculatát.

A már kivitelezés alatt álló, fentiekben bemutatott beruházás eredményeként a gyermekek napközbeni ellátására egy a jogszabályi követelményeknek mindenben megfelelő, korszerű bölcsőde épül, mely magas színvonalon látja el a családban nevelkedő 20 hetestől 3 éves korú gyermekek szakszerű gondozását, nevelését, reagál a szülői igényekre és segíti a családok munkába állását. Az intézmény dolgozói is korszerű, fejlett körülmények között gyakorolhatják hivatásukat, sőt a fejlesztéssel az intézményben további 5 fő részére teremtődik munkahely, s természetesen tovább épül-szépül szeretett településünk.