A fiúk pluszos súlycsoportját évek óta az egyesület tagjai uralják. Kara Bence ezen a versenyen szerezte meg harmadik országos aranyérmét. Négy nyertes mérkőzéssel, a tőle megszokott módon magabiztosan végigsöpört a mezőnyön esélyt sem adva ellenfeleinek. Bence a novemberi serdülő országos bajnokságokon is elindul amiknek a következő évi serdülő válogatott A kerettagság a tétje.

Minden versenyen a dobogón áll még az egyesület másik tagja, Kovács Antal akit egyedül edzőpartnere tudta megállítani a döntő mérkőzésen.Anti több sérüléssel is küszködött ezen a versenyen, de ennek ellenére is szépen helyt állt és ezüstérmet szerzett.

 

Bm kano judo: gyáni jános, kara bence, judo
Kara Bence, Gyáni János, Bozó Bence, Kovács Antal és Szabó Karolina

 

A Gyulai Judo SE versenyzője Bozó Bence szintén a +66kg kiemelkedő tagja. Három hét kihagyás után indult el a bajnokságon, nagy küzdelmek után apró figyelmetlenségek miatt a bronzmérkőzésen alulmaradt, így a pontszerző ötödik helyen végzett.Bence édesapja, Bozó András is ezt a sportot űzte, a többszörös magyar bajnok reméli, hogy fia követi példáját amihez régi sporttársa, Gyáni János edző segítségét kérte. Az edző szerint Bence jól fejlődik amit az is bizonyít,hogy az utóbbi időben több versenyt is nyert.

Az egyesület nagy reménysége, Szabó Karolina a lányok 41kg-os súlycsoportjában magabiztosan nyerte küzdelmeit,majd a döntő mérkőzésen büntetéssel maradt alul, így ezüstérmet szerzett.

Az edző, Gyáni János elmondása szerint a diák A a serdülő korosztály kapuja és az, hogy versenyzői ilyen szépen szerepeltek nagyon bíztató. A serdülő korcsoportban dől el, hogy ki marad ebben a sportban és ki alkalmas arra, hogy élsportoló legyen.A versenyre velük tartott az egyesület serdülő válogatott tagja, Szentandrászki Gréta azért,hogy segítsen sporttársainak és támogassa őket ezen a megmérettetésen.

Az országos bajnokság éremtáblázata szerint a BM Kano Judo SE 37 egyesületből az 5.helyen végzett.