A „Közlekedésfejlesztés Békés megyében I." elnevezésű projektet a Társaság 3 709 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 4,5 kilométeren újult meg a 4231-es jelű Dévaványa-Gyomaendrőd összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, SWIETELSKY Magyarország kft. nettó 582,5 millió forintból készítette el a beruházást.

A Dévaványa-Gyomaendrőd összekötő út érintett két szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező cserélte a pályaszerkezetet és két aszfaltréteggel erősítette meg a burkolatot. A meglévő földmedrű árkokat kitisztította, új burkolatjeleket festett és cserélte a jelzőtáblákat, továbbá két pár autóbuszöblöt bazaltbeton burkolattal újított fel. Dévaványa belterületén a Mezőtúri és a Gyomai úti kereszteződést biztonságosabbá tette, valamint 250 db lombos fát ültetett el.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből idén Békés megyében 24,5 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

A 4231-es jelű Dévaványa-Gyomaendrőd összekötő utat érintő beruházás ünnepélyes átadásán a vendégeket Valánszki Róbert, Dévaványa polgármestere köszöntötte. Megnyitó beszédet mondott Dankó Béla a térség országgyűlési képviselője. A beruházás részleteit Virág Mihály, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés megyei igazgatója ismertette.