Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2018. augusztus 12-én, 6 óra előtt néhány perccel Mezőkovácsháza külterületén. Egy fiatal férfi autójával letért az útról és szalagkorlátnak ütközött. Az autó a tengelye körül többször átfordult, majd a kerekein állt meg. A férfi könnyű, míg a mellette utazó édesanyja súlyos sérülést szenvedett.

 

Baleset, baleset, Mezőkovácsháza

 

A 20 éves fiatalember kihallgatásán elmondta, hogy gyakorlatilag 24 órája ébren volt. Horvátországban voltak, napközben kirándultak, majd az esti órákban indultak el haza, Magyarországra. Egész éjjel vezetett. Édesanyja mellett barátnője is vele volt, de a fiatal nő szerencsére már nem ült az autóban, amikor a baleset történt. Ő előtte kiszállt Battonyán.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a mezőkovácsházi férfi ellen közúti baleset okozása vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat továbbította a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség ismét felhívja a figyelmet arra, hogy nem kellően kipihent állapotban vezetni rendkívül kockázatos. A balesetek elkerülése érdekében fáradtan ne üljenek volán mögé, hosszabb úton pedig tartsanak pihenőt!

... hogy mindenki hazaérjen!