A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Békés Megyei Szervezete 12 esztendeje csatlakozott a 2003-ban, Demján Sándor által megálmodott és magánvagyonából útjára indított Prima Primisszima mozgalomhoz. Azóta a megyei vállalkozók mecénásként a megye kulturális-, tudományos- és sportéletének jeleseit 1-1 millió forintos díjjal ismerik el.

A kora esti, eklektikus programfolyamot a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar minikoncertje nyitotta meg; majd Nagy Mihály László, a VOSZ megyei elnöke, s egyben a program házigazdája az idén 30. születésnapját ünneplő VOSZ-ról elmondta:

mi nem ellenzéki pártként dolgozunk,

mi a demokratikusan megválasztott kormányokkal tárgyalunk; s az a feladatunk, hogy magyar vállalkozókként továbbvigyük a vállalkozásainkat, megélhetést biztosítsunk az alkalmazottaknak.

 

Príma-díj - nagy mihály lászló és takács árpád, príma-díj, Békés, 20181027
Nagy Mihály László és Takács Árpád (galéria)

 

Beszédét követően, a jelenlévők egyperces főhajtással emlékeztek meg az idén elhunyt az szervezet elnökéről, Demján Sándorról; azt követően egy rövid Demján-mozi következett, illetve a békési Szeverényi Barnabás (Tanár Úr) két Demján verset szavalt el.

Demján Sándor

egy erdélyi kis faluban születetett, mondta Izsó Gábor, Békés polgármestere, majd később nagyvállalkozó lett. Számomra legfőképp az ember jelenik meg, aki a jóistentől kapott hivatását, a tehetségét teljesíthette. Békésben is számos vállalkozó él, akik akárcsak ő, példaképek lettek.

Azt követően a Békés Megyei Kiváló Vállalkozója díjak találtak gazdára – elismerést kapott: Fehér György, békéscsabai cukrászmester, Hanyecz Zoltán, a hunyai Gépfarm Mezőgazdasági Szolgáltató Kft. ügyvezetője, Mészáros Sándor, az L&M Fémszerkezetgyártó Kft. műszaki vezetője, Ravasz Attila, a gyulai Art Copy Kft. ügyvezetője, Aranyi Imre, az Aranyi Imre és Társa Kft. tulajdonosa és Békési Zoltán pálinkafőzőmester érdemelte ki.

 

Príma-díj - vállalkozók, príma-díj, Békés, 20181027
A kiváló vállalkozók (galéria)

 

Továbbá Dr. Ábrahám Csaba, a gyulai EUROFINS Food Analytica Kft. ügyvezetője és dr. Miklós Pál, a gyulai TESZT Kft. ügyvezetője munkásságát Kiváló Vállalkozó-díjjal ismerték el – őket a budapesti vállalkozók napján is köszöntenek majd.

Demján Sándor története nem egy hollywoodi sztori, fogalmazott Takács Árpád kormánymegbízott, hanem egy igazi hazai sikertörténet. Amikor egy fiatal srác dolgozik, sikert arat, dolgozik, majd még keményebben dolgozik... általa értelmet nyernek Kölcsey szavai:

Hass, alkoss, gyarapíts!

Igen!, folytatta, a vállalkozóknak egyik nagyon jó tulajdonságuk, hogy tudnak hatni (pélfdául a nem szót nem ismerik – ST.): szűkebb környezetükre, a majd a tágabbra, aztán az országra. Kreatívan alkotnak, ugyanakkor hagyománytisztelők is. A mérnökök, az építészek és a vállalkozók azok, akik előrébb viszik a világot, akik által mi is többek leszünk.

 

Príma-díj - békési fúvósok, príma-díj, Békés, 20181027
A békési fúvósok (galéria)

 

A Békés Megyei Kormányhivatal az elmúlt évben 2 milliárd 400 millió forintot közvetített ki megyei vállalkozásoknak, és ezzel 4. 900 foglalkoztatást tudtak elősegíteni. Idén, szeptember 30-ai adat szerint már 2 milliárd 700 millió forintot közvetítettek ki, amivel 5. 700 foglalkoztatást támogatnak.

Más. Idén a Média Különdíjat Apáti-Nagy Lajos és Gazsó János, a GA-Pix Kft. apukái kapták.

És akkor íme, a 13. Békés Megyei Príma-díjasok:

a, a magyar zeneművészet kategóriában a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar kapott elismerést – amelyet Bagoly László, a zenekar vezetője, valamint Rónainé Szerencsi Anett és Rónai Sándor vette át

 

Príma-díj - mariann balettiskola, príma-díj, Békés, 20181027
A Mariann Balettiskola produkciója

 

b, a magyar közoktatás kategóriáját a Mariann Balettiskola kapta – a díjat Vargáné Szokol Marian, az iskola vezetője vette át

c, a magyar sport kategóriában a Békésszentandrási Hunyadi Mátyás Kajak-Kenu és Szabadidő Sport Clubnak megjelent tagjai vették át: Sinka Péter Olivér elnök, Fabó István ügyvezető elnök, Bodonyi Dóra és Kovács László kajakozók

 

Príma-díj - bodonyi dóra és kovács lászló, príma-díj, Békés, 20181027
Bodonyi Dóra és Kovács László

 

Továbbá a gálát kiszínezte a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar a Grácia Mazsorett Csoporttal, a Mariann Balett Stúdió és a Belencéres Néptáncegyüttes.

A rendezvény dr. Lovassy Tamás, a VOSZ Príma főkoordinátora gondolataival zárult.

 

Príma-díj - gazsó jani, príma-díj, Békés, 20181027
Gazsó Jani házhoz ment

 

Kattints a képre - megnő!!!!!!

 

Príma-díj - csopkép, príma-díj, Békés, 20181027
Mindenki