A nők között az egyik legnépesebb súlycsoportban 63kg-ban Kovács Hajnalka képviselte az egyesületet. Az U23 országos bajnokság után a felnőttek között is bronzérmet szerzett. Hajnalka magánedzéseken is részt vesz, ahol edzőjével Gyáni Jánossal fejlesztik erőnlétét és technikai tudását annak érdekében, hogy helyt álljon a legnehezebb női súlycsoportban. Alázatos, komoly sportoló, aki egyre magasabb szintre szeretne jutni sportágában.

 

Bm kano judo: kovács hajnalka, judo, Cegléd, 20181101
Kovács Hajnalka - jobbról (képek)

 

A csapat másik női versenyzője, Lipták Fanni ezen a versenyen szerezte meg sportpályafutásának első országos bajnoki érmét – bronzéremmel tért haza. Fanni új súlycsoportban indult a -78kg legkisebbjeként magabiztosan mozgott a tatamin, egyedül a későbbi országos bajnok tudta megállítani a békéscsabai versenyzőt.

Gyáni János edző elmondása szerint mindkét lány látványos fejlődésen ment keresztül; egyre technikásabbak, jól mozognak a tatamin. A sok munka meghozta az eredményt, és az, hogy juniorként a felnőttek között is dobogón állnak mutatja, hogy versenyzői jó úton haladnak.

 

Bm kano judo: lipták fanni, judo, Cegléd, 20181101
Lipták Fanni akcióban (galéria)

 

A férfiak 100kg-os súlycsoportjában az egyesülettől ketten indultak. Vizsnyiczai Róbert az elődöntőben is jobbnak bizonyult ellenfelénél, de küzdelem közben megsérült a nyaka, így végül bronzéremért judózott. A bronzmérkőzésen sporttársával, Lipcsei Attilával küzdöttek meg az éremért; majdnem négy perc küzdelem után Róbert tudott technikát végrehajtani és állhatott a dobogóra, míg Attila ötödik helyen végzett.

A Gyomaendrődi Judo Klub edzője, Katona Ákos sok kihagyás után állt újra tatamira. A férfiak 90kg-os mezőnyében a bronzmérkőzésen leszorította ellenfelét pár másodpercen múlt, hogy pontot szerezzen, végül a testvéregyesület edzője ötödik helyen végzett.

 

Bm kano judo: vizsnyiczai róbert és lipcsei attila, judo, Cegléd, 20181101
Vizsnyiczai Róbert (felül) és Lipcsei Attila (galéria)

 

Az őszi szünetben az egyesület versenyzői háromnapos edzőtáborban vesznek részt Romániában. A tábort a Ghioroci testvéregyesület vezetője, Szabo Carol szervezi Temesváron. Ez a tábor lehetőséget nyújt arra, hogy új partnerekkel és különböző küzdelmi stílusokkal találkozzanak a versenyzők.

A BM Kano Judo SE ifi válogatott kerettagja, Sóczó Rebeka november 18-án Ifjúsági Európa-Kupán vesz részt Győrben.

 

Bm kano judo: gyáni jános, vizsnyiczai róbert, kovács hajnalka, judo, Cegléd, 20181101
Lipcsei Attila (b), Lipták Fanni, Gyáni János, Vizsnyiczai Róbert és Kovács Hajnalka