Megírtuk, interjút adott a Népszavának Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. Fekete-Győr azt mondta, sok mindenkivel beszélt Puzsér Róbert budapesti főpolgármester-jelöltségéről, és úgy véli, sokan inkább Tarlósra szavaznának, mint a megmondóemberre, ezért nem fogják támogatni.

Nem vagyunk hülyék – fogalmazott a mozgalom elnöke.

A másik hivatalos jelöltről, Sermer Ádámról annyit mondott, nem látott tőle semmit, és ezekkel a jelöltekkel nem lehet nyerni. Pedig Fekete-Győr szerint a fővárosban ellenzéki többség van. Ehhez keresik a megfelelő jelöltet, de neveket egyelőre nem hajlandó elárulni.

Az Index megkérdezte Puzsért, mit gondol Fekete-Győr interjújáról, arról, amik ott elhangzottak, aki úgy reagált, annak ellenére, hogy Fekete-Győr András egyes ismerőseinek nem tetszik a jelöltsége, sok támogatást kapott már a momentumosoktól. Ehhez nyilván köze lehet annak, hogy Puzsér kampányfőnöke Zaránd Péter, aki i tavaly még a Momentum kampányfőnöke volt, és jelenleg is tagja a pártnak, de a hvg.hu-n megjelent publicisztikában állt ki Puzsér mellett Soproni Tamás is, a Momentum volt alelnöke.

Puzsér szerint ha a Momentum van jobb elképzelése, van jobb jelöltje, „nevezzék meg, állítsák ki, mérjék meg”, ezáltal szerinte csak gazdagabb lesz a képviseleti demokrácia. „Viszont ha beállnak a régi baloldal mögé, egyértelmű állásfoglalás lesz, szövetségre lépnek azzal, amit leváltani jöttek.”

Úgy látja, az egész játék arra mehet ki, hogy a Momentum vezetése leseftelje az MSZP-vel, „a volt állampárttal" a kerületeket, és ebben az esetben „a Momentum lesz az új Párbeszéd”.

Ezen az úton láttuk végigmenni az SZDSZ-t és az Együttet - mondta Puzsér.

Forrás: hvg.hu