A kormányszóvivő a Facebookon azt írta: "Európát bevándorlókontinenssé, Magyarországot pedig bevándorlóországgá szeretnék változtatni".
Kijelentette: a magyar kormány folytatja azt a kampányt és politikát, amelyet elkezdett, mert a magyar emberek több alkalommal - legutóbb épp az áprilisi országgyűlési választáson - kinyilvánították véleményüket és akaratukat: nem akarnak bevándorlóországban élni.
Kovács Zoltán Twitter-üzenetében úgy folytatta: Guy Verhofstadték "ármánykodása" Magyarországot és az Európai Uniót is a bevándorlók földjévé tenné. Hangsúlyozta: a kormány kitart álláspontja mellett, mert a magyarok többször is egyértelművé tették, hogy nem akarnak bevándorlóországban élni.
A kormányszóvivő keddi Twitter és Facebbok-üzenetében arra reagált, hogy mobil óriásplakáton üzennek Orbán Viktor miniszterelnöknek az európai liberálisok, teherautóra szerelt hirdetőtáblájuk a kedden útjára indított akció keretében Brüsszel kiemelt pontjain fog feltűnni. A hirdetőtáblán Orbán Viktor fényképe látható, valamint a következő angol nyelvű felirat: "Először elteszi a pénzünket, majd le akarja rombolni Európát".