Nyolcsoros levelet küldött a fővárosi Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának V. János, amelyben azt írta, csak hónapokkal a 17 halálos áldozatot követelő baleset után tudta meg, mi történt a sítúráról hazafelé tartó iskolai csoporttal – írja a Bors.

A férfi azt írta: "Mivel a sítúrát az Önök iskolája szervezte, Önnek szeretném ezúton kifejezni őszinte részvétemet a balesetben elhunyt diákjaik és tanáraik, illetve felnőtt hozzátartozóik miatt. Kérem, belátása szerint tolmácsolja ezt a hozzátartozók felé."

Az igazgató elküldte az üzenetet az érintett családoknak, akik szerint ez a gesztus kevés. A balesetben az unokahúgát elvesztő Szendrei Endre szerint elképesztő, hogy a sofőr az iskolát kereste meg, és nem közvetlenül a szülőkhöz, hozzátartozókhoz fordult. A családok azért szeretnék, ha V. elmondaná, mi történt 2017. január 21-én éjjel, szeretnék megismerni a baleset pontos körülményeit, mert ez segítene a tragédia feldolgozásában.

Ahogy korábban megírtuk, V. nem jelent meg a baleset Olaszországban kezdődött első tárgyalásán, amelyet végül elnapoltak.

forrás: hvg.hu