Békés megyében 2018. november 16-án két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Orosháza külterületén, 7 óra 45 perc körül egy személygépkocsi nem adott elsőbbséget és nekiütközött egy kerékpáros férfinak, aki elesett és könnyebben megsérült. Egy órával később, Nagykamaráson, a Táncsics utca és a Jókai utca kereszteződésében egy személyautó letért az útról és oszlopnak ütközött. A balesetben a jármű vezetője könnyű sérülést szenvedett.

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrjárőrök 2018. november 16-án, 20 óra után néhány perccel Medgyesegyházán, a Batthyány utcában. Egy személygépkocsi vezetőjénél jelzett alkoholfogyasztást a szonda. A rendőrök előállították a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságra, ahol újabb két mérést végeztek, ezeknek is pozitív lett az eredménye. Ezért a medgyesegyházi férfi vezetői engedélyét bevonták és büntetőfeljelentést tettek ellene.

Orosházán, 2018. november 16-án a rendőrjárőrök elfogtak egy orosházi férfit, aki ellen a Gyulai Járásbíróság adott ki elfogatóparancsot. A 31 éves Gy. Tamást a rendőrök előállították az Orosházi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2018. november 16-án szabálysértési őrizetbe vett egy férfit, aki a békéscsabai vasútállomáson ittasan kiabált, szitkozódott. A 36 éves mezőkovácsházi férfit garázdaság szabálysértés elkövetése miatt a rendőrök három napon belül bíróság elé állíthatják.