Frankó Attila vásárigazgató elöljáróban megköszönte a város képviselőtestületének, hogy idén is a Frankó Produkciós Iroda és a Szeretlek Békéscsaba Egyesület kapta meg a bizalmat a programfolyam megszervezésére.

2006 óta vagyok

önkormányzati képviselő, fogalmazott dr. Fábián Ágnes egészségügyi tanácsnok, és akkoriban, még évekig önkormányzati támogatással működött a karácsonyi vásár. Majd úgy 10 évvel ezelőtt a város kiszállt mögüle, és a következőt már úgy hirdettük meg, hogy ki vállalja a szervezést szponzor nélkül? És egyedül a Frankó Produkciós Iroda adta be a jelentkezését.

 

Karácsonyi vásár: dr. fábián ágnes és frankó attila, frankó attila, Békéscsaba, 20181123
Dr. Fábián Ágnes és Frankó Attila

 

Úgy gondolom, folytatta, megérdemelten döntött ismét a közgyűlés, hogy ők rendezik a vásárt. Külön megköszönöm, hogy ez nemcsak egy egyszerű vásárról van szó, hanem számos karitatív program is lesz: cipősdoboz akció, december 5-én a Mikulás meglátogatja a kórház gyermekosztályát, és ismét lesz véradás is – közel 1. 000 liter vérnél tart Attila, ezzel 6.000-nél több embernek segítettek. Továbbá a gyerekek 10-14 óra között ingyenesen használhatják az óriáskereket, a kisvonatot.

Szerencsésnek vallhatja

magát az a város, amelyik egymás mellett egy plusz egy rendezvényt is tud biztosítani, kezdte beszédét Mácsai Sándor, a Békéscsabai Hagyományőrző és Kulturális Kör vezetője. Mi a nyár elején felépített házunk köré szervezzük a programjainkat, teszi hozzá, amely minden nap 15-18 óra között lesz nyitva, és mindig fog történni benne és körülötte valami.

Azt követően néhány gyöngyszemet is felsorolt. Lesznek: kiállítások, kisgyerekekkel fenyőfadíszítés, hangversenyek, többek között fellép Dinnyés Daltulajdonos József is, továbbá Baji Mikulás Zoltán gyerekekkel fest, előadást tart Harangozó Imre újkígyósi néprajzkutató, azonfelül Hajtman Ildikó és Vozár M. Krisztián közös koncerttel lepi meg az érdeklődőket, egyszóval minden nap történik valami meglepetés.

 

Karácsonyi vásár: Mochnács Pál és Mácsai Sándor, mácsai sándor, Békéscsaba, 20181123
Mochnács Pál, Mácsai Sándor és egy autóstáska

 

Úgy gondolom, fűzte hozzá, mindketten azon vagyunk, hogy jó hangulat legyen, és minél többen eljöjjenek a főtérre. Mi 16-18 óra között, Attiláék pedig 18-22 óra között tartják a programjaikat. És minket sem szponzorál senki.

Mindehhez Frankó Attila

hozzáfűzte, a Szeretlek Békéscsaba színpadán minden pénteken és szombaton 18.00-20.00 óra között helyi művészek, színművészek, bohóc és Mikulás teszik színesebbé a programfolyamot.

Mochnács Pál, a pósteleki Mókus Csárda tulajdonosa, mint az egyik kiállító elmondta, egy faházzal települnek ki – kocsonyával, töltött káposztával, forró csokival, kávéval, teával, no és a világbajnok forralt borukkal várják a vendégeket.

 

Karácsonyi vásár: dodgem, karacsonyi vasar, Békéscsaba, 20181123
És még dodgem-zseton is kapható

 

December 28-án egy fantasztikus tűzijáték lesz; szilveszter délután pedig ellepik a betyárok a főteret, és 22.00 órakor kezdődik az utcabál, amely hajnal egyig tart, amelyet csak az éjféli tűzijáték szakít félbe.

Hálás vagyok a sorsnak,

a Jóistennek, és nem utolsó sorban a békéscsabai képviselőtestületnek, hogy az idén is az irodánk csinálhatja a vásárt, jegyezte meg a vásárigazgató.