A 73 kg-os súlycsoportban, ahol 28 induló volt, Molnár Szabolcs (másodéves ifiként 16 évesen) indult és az első meccsén magabiztos győzelmet aratott 30 másodperc alatt. Ezután egy olyan versenyző következett, akitől régebben már kikapott, ennek ellenére Szabi keményen felvette a harcot és egy dobással már vezetett is, de sajnos taktikai hibát vétett és beleragadt egy leszorításba, így helyezetlenül zárt.

Szegedi Evelin első éves ifi korosztályú versenyzőnk (15 évesen indult a felnőttek között!) az 52 kg-os nők között nagyon jól versenyzett, gyönyörű ippon győzelmekkel jutott a döntőbe, meglepve ezzel az egész mezőnyt. Az aranyért való küzdelemben is nagyon keményen odaállt, látszódott, hogy nagyon akarja, de ellenfele rutinosabbnak bizonyult, így Evinek az ezüst jutott.

 

Halmágyi tamara - hato judo, Hato Judo és MMA Sportegyesület, Siklós
Halmágyi Tamara a dobogó tetején

 

A 100 kg-os súlycsoportban Halmágyi Antal (Hagyma) edző csak 91.8 kg-al mérlegelt, ennek ellenére nagyon jól kezdett két mérkőzést is ipponnal nyert, így a döntőbe jutásért küzdhetett. Ezen a meccsen azonban egy indítást követően, ellenfelével a hátán a fejére esett, amit önveszélyes technikának minősítettek, így leléptetéssel veszített. Sajnos Hagyma nyaka megsérült - szerencsére nem súlyosan - ezért a bronzéremért nem tudott már csatába szállni, így az ötödik helyen zárt.

Lett azonban egy győztesünk is Halmágyi Tamara személyében a 78 kg-osok között. Tama aki szintén első éves ifi mostanában inkább csak erősített egy makacs derékprobléma miatt, ennek ellenére magabiztosan versenyzett és az edzői utasításokat maximálisan betartva mindhárom meccsét ipponnal nyerve aranyérmet szerzett.

40 klub között a 4. helyen zártunk az éremtáblán.