A projekt keretében egyrészt olyan eszközök beszerzése valósult meg, amelyekkel eddig nem rendelkezett a sarkadi járás mintegy 24.000 lakosának ellátását biztosító Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ, másrészt meglévő eszközök cseréje is megvalósult, mely utóbbiak esetében az amortizációból kifolyólag indokolt volt a korszerűbbre való váltás. A beszerzett eszközök a szakorvosok által ellátott rendelések közül a tüdőgyógyászatot, a kardiológiát, a fül-orr-gégészetet, a bőrgyógyászatot, a nőgyógyászatot és az ultrahangos vizsgálatokat támogatják, míg a nem szakorvosi ellátás keretében a fizikoterápia, a gyógytorna, a labor és a nappali kórház színvonala javult a beszerzésekkel. A projekt megvalósítása 2018. február elsején vette kezdetét. Az idén márciusban indult el a közbeszerzési eljárás, melynek keretében három nagy értékű ultrahang diagnosztikai készülék és több kisebb értékű eszköz (EKG, holter, spirometer, vérnyomásmérő, vénakereső, dermatoscop, arc és homoküreg vizsgáló, rehabilitációs korlát, defibrilátor) beszerzése valósult meg a nyár folyamán. A projekt zárására 2018. november 30-án került sor, melynek kapcsán dr. Kovács József országgyűlési képviselő, dr. Mokán István, Sarkad város polgármestere és Debreczeni Lajos, az egészségügyi intézményt működtető Sarkadi Kistérségi Egészségügyi Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője sajtótájékoztató keretében mutatta be a megvalósított program részleteit.

Új eszközökkel gazdagodott a sarkadi járóbeteg szakellátó, egészségügy, sarkad, fejlesztések, Dr. Kovács József, dr. mokán istván, Sarkad, 20181130

A fentiekben bemutatott projekt eredményeként jelentősen megújult és korszerűsödött a Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ eszközállománya, melynek hatására tovább javult az intézmény által nyújtott egészségügyi szakellátás minősége. A fejlesztések révén szélesebb spektrumú ellátással csökkenthető a betegutak hossza, több vizsgálati lehetőségre nyílik mód, hatékonyabb kezelések valósulhatnak meg és jelentősen javul az intézmény diagnosztikai háttere. A projekt megvalósításával a fekvőbeteg ellátásba történő továbbutalások száma is csökken és a sarkadi járás teljes lakossága jobb egészségügyi szolgáltatásban részesül.