Baji Balázs pályafutása legsikeresebb évében, 2017-ben szerzett állatorvosi diplomát, az év májusától pedig már praktizál is, de az M4 Sport hétzáró műsorában elárulta, nem volt mindig egyértelmű, hogy az állatok gyógyításának szenteli majd életét.

„Az állatok szeretete, illetve a természet iránti érdeklődés egészen gyerekkorom óta megvolt bennem, mégsem akartam állatorvos lenni" – fogalmazott a Sport7-ben a gátfutó, aki idővel meggondolta magát, azóta pedig már érzi, a helyes utat választotta, hiszen ez az a hivatás, amiben boldog lehet.

„Nyilván most a sport van az első helyen, abban szeretnék kiteljesedni, ugyanakkor mellette nem szeretnék lemondani az állatorvoslásról sem, hiszen ebben tervezem a jövőmet."

Tudja, hogy sok tanulásra és tapasztalatra van szüksége, hogy megközelítse azt a szintet az orvoslásban, amit már elért az atlétikában. „Úgyhogy itt még nagyon kezdőnek érzem magam" – tette hozzá.

Elmondta, hatalmas sportdiplomáciai sikernek tartja, hogy Budapest rendezheti a 2023-as, szabadtéri atlétikai világbajnokságot, és korábban elárulta, addig mindenképp folytatni is szeretné pályafutását. Úgy tartja, sokat profitálhat a magyar atlétika a vb-rendezésből.

„Bízom benne, hogy ebben aktív versenyzőként tudok majd résztvenni. Sok idő van még addig, 30-hoz közeledve már nem számítok a fiatalok közé. Nagyon bízom abban, hogy a következő öt évet úgy tudom megcsinálni, hogy ott lehessek, és még labdába is rúghatok. Egy hazai rendezésű világverseny minden felülmúl. Az egész karrieremet, az egész életemet megkoronázhatja az a verseny, ami ott várhat rám."