Érkezésemkor épp Botta Tibor táncpedagógus instruktálja a mintegy két tucatnyi, egyelőre még civil táncoslábú hőst. Miért nem hős az, ki majd' félezer ember elé ki mer állni táncolni? Nekem igen. Sőt!

A ballagás után a szalagavató a második nagyszerű nap egy végzős életében (a kérdés alól az érettségi/záróvizsgák felmentve).

 

Gyszc harruckern: Uhljar Edina és Gálea Dániel, harruckern, Gyula, 20181211
Uhljar Edina és Gálea Dani (galéria)

 

A próba szünetében Uhljar Edina elmondja, neki ez már a harmadik szalagavatója, ugyanis két iskola, két szakma van a háta mögött; míg Gálea Dáninak még csak a második. Mindketten egyhangúlag/egyöntetűen azt vallják, hogy ez egy jelképes rendezvény: lassan valaminek a vége, miközben egyben ünnep is.

Czeglédiné Szappanos Anita,

az intézmény igazgatója elárulja, noha 167 diákra tűznek szalagot, de az év végén 194 végzőstől búcsúznak, ugyanis 27-en a felnőttképzésben vesznek részt. A pénteki rendezvényen a szokásos protokollkörökön kívül, a gyerekeknek útravalóként mindig egy kis történettel kedveskedik. A mostani zanzásítva így hangzik:

 

Gyszc harruckern: uhrin nóra, Czeglédiné Szappanos Anita és krizsán attila, harruckern, Gyula, 20181211
Uhrin Nóra szakmai munkaközösség vezető (b), Czeglédiné Szappanos Anita
igazgató és Krizsán Attila nevelési oktatási igazgató-helyettes (képek)

 

Élt egy idős ácsmester, aki az egyik nap arra ébredt, hogy végleg abbahagyja az ácsmunkát. Majd csak elleszek valahogy, nyugtatta magát. Ezt napközben el is mondta a főnökének, aki nagyon szomorú lett, hiszen a legjobb mesterét elveszítette el. Majd arra kérte, hogy utoljára segítsen egy ház kivitelezésében. Rendben, válaszolta az öreg.

De ezúttal már nem tette bele a szívét-lelkét; mi több, silány anyagot használt. Majdan a ház átadására megjelent a főnök is, zsebében a ház kulcsával, és így szólt az ácsmesternek: ez az én ajándékom. Az öreg megdöbbent, mert ha tudta volna, hogy a saját házán dolgozik, nyilván másképp áll a munkához.

Nincs félmunka, teszi hozzá Czeglédiné Szappanos Anita, ezzel sugallom a gyerekeknek, hogy soha ne éljék át ezt a szituációt.

 

Gyszc harruckern: szalagavató főpróba - cipők, harruckern, Gyula, 20181211