Tanítani annyi,

mint megmutatni a lehetőséget. Tanulni annyi, mint élni a lehetőséggel, kezdte köszöntőjét Paulo Coelho örökbecsűjével Kovács Zsuzsanna, a GYSZC főigazgatója.

A mi közös célunk is az, folytatta, hogy a lehetőségeket iskolatípustól függetlenül megmutassuk – teljesen mindegy, hogy általános vagy középiskoláról van szó. És ezért tartom nagyon fontosnak az együttműködést, különösen a pályaválasztás területén.

 

Gyszc: kovács zsuzsanna és Teleki-Szávai Krisztina, Teleki-Szávai Krisztina, Gyula, 20181212
Kovács Zsuzsanna (b) és Teleki-Szávai Krisztina

 

Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója elmondta, örömmel fogadták a meghívást.

Számomra azért is külön öröm, fűzte hozzá, hogy itt lehetek, mert ebben az intézményben kezdődött a pályafutásom; többek között pályaorientációt is tanítottam. Azonfelül igen-igen lényeges tényező, hogy a családi indíttatás mellett az általános iskolában, illetve a középiskolában is a pedagógusok abba az irányba tereljék a gyermekeket, amely később a mindennapjaikban örömöt, kiteljesedést biztosít.

 

Gyszc: Mészárosné Szabó Anna és Jancsurák József, mészárosné szabó anna, Gyula, 20181212
Mészárosné Szabó Anna és Jancsurák József

 

Azt követően A szakképzésben rejlő lehetőségek címmel Jancsurák József, a GYSZC szakmai főigazgató-helyettese, illetve Tanulási utak és az egyéni boldogulás kapcsolata címmel Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési osztály vezetője tartott egy-egy rövid előadást.