Takács Árpád a sajtótájékoztató első részében a Békéscsabai Járási Hivatal és a kormányhivatal új vezetőit mutatta be.

Elmondta, október 1-étől a Békéscsabai Járási Hivatal vezetői munkaköre megüresedett, amelyet ezidáig dr. Burai Mihály hivatalvezető-helyettes töltött be.

Kormányhivatal: takács árpád, takács árpád, Békéscsaba, 20181213
Takács Árpád
Tuzson Bence, folytatta, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára javaslatomra azonban december 15-étől új vezetőt nevezett ki, mégpedig dr. Gulyás György személyében, aki korábban a Békéscsabai Járási Hivatal Hatósági Főosztályának az első embere volt. A beosztásával kapcsolatban kritériumként meghatároztam, hogy egy nyitott, támogató, az ügyfelek érdekében dolgozó, hiteles hatóságot alakítson ki.

Hozzátette, nyilván mindez maga után von néhány változást is: a járási hivatal vezető-helyettese december 16-ától Szabó Viktor lesz; aki eddig a Békéscsabai Járási Hivatal Kormányablak Főosztályát vezette.

Azt hiszem, egy jó páros fogja irányítani a hivatalt, fűzte hozzá.

Dr. Burai Mihály szintén december 16-ától a Békéscsabai Járási Hivatal Hatósági Főosztály vezetői munkakörét fogja ellátni.

Majdan a kormánymegbízott bemutatta az új kabinetvezetőt. Zárójelben megemlítette, Kiss Norbertnek, az előző kabinetvezetőnek a vezénylése lejárt, ugyanis a katasztrófavédelem hivatásos állományú tagjaként visszatért a szolgálati helyére.

Ezáltal december 16-ától a kabinetvezetői posztot Bálint Kornél látja le – aki építőipari, vagyonvédelmi, logisztikai, munkavédelmi tapasztalatokkal rendelkezik, és azonfelül teológus végzettsége is van.

 

Kormányhivatal: takács árpád és az új vezetők, takács árpád, Békéscsaba, 20181213
Szabó Viktor (b), dr. Gulyás György, Takács Árpád, Bálint Kornél,
valamint Gömöri Beatrix

 

És egy nagyon fontos hiányosságot szüntettünk meg, húzta alá, 2013 óta nincs Békés megyének állami főépítésze. Idén egy pályázatot írtunk ki, amelyet Gömöri Beatrix okleveles építészmérnök nyert el. Ő december 31-étől kerül kinevezésre; jelenleg a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főépítészi referense.

A sajtófórum másik etapja a karácsonyról szólt.

Takács Árpád megjegyezte, ilyenkor megszokott, hogy a hatóságok aktivizálják magukat – legyen szó fogyasztóvédelmi, élelmiszerbiztonsági, vagy bármilyen más olyan kérdésről, amelyek érintik az állampolgárok vagy a vállalkozások mindennapjait.

Decemberben szinte valamennyi békési étteremben, vendéglátóhelyen, karácsonyi vásáron megkezdődtek az ellenőrzések, amelyek a fogyasztók érdekeit szolgálja, hiszen a hivatal mindig az emberek oldalán áll, fogalmazott.