A vádirati tényállás szerint a vádlott 2018. szeptember 10-én, 9 óra 30 perc körüli időben rokonai társaságában megjelent az egyik újkígyósi általános iskola műfüves pályán tartott tornaóráján, ahol a vádlott az unokájával kapcsolatban kérdőre vonta az órát tartó testnevelő tanárt.

Szóváltás alakult ki közöttük, amelynek során a terhelt egy alkalommal kis erővel hátbaverte a tanárt. A vádlott következő ütése azért nem érte el a sértettet, mert az – észlelve az ütést – kitért előle. A tettlegesség után a vádlottat az egyik hozzátartozója kocsiba ültette, majd elhagyták a helyszínt. A bántalmazás következményeként a tanár nem szenvedett el sérülést.

A Békéscsabai Járási Ügyészség a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, amely 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A járási ügyészség vádiratában a büntetett előéletű vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik.