Itt vette át apja cipész vállalkozását Adolf Dassler, aki tornacipők gyártásával kezdett el foglalkozni. A kezdeti sikereken felbuzdulva testvérével, négy évvel később megalapították a Gebrüder Dassler névre hallgató céget. Lábbelijeik jelen voltak az 1928-as amszterdami olimpiai játékokon, 1936-ban pedig Jesse Owens négy aranyat is nyert az általuk készített cipőben.

 

Miután 1948-ban megromlott a kapcsolat a testvérpár között, Adolf létrehozta saját nevéből eredeztetve az Adidast, testvére pedig a Puma márkát. A márka jelzésére szolgáló leveles logót 1997-ig használta az Adidas, majd egy csíkokból álló háromszög terjedt el világszerte. Ez a kihívást szimbolizálja, ami mindannyiunk előtt ott áll akár az életben, akár a sport területén.

 

Laza utcai viselet

 

A márka lábbelijei ma egyet jelentenek a laza, sportos viselettel, amely kitűnő választás lehet a hétköznapokban. Az ecipo.hu információi szerint a fiatal korosztály mellett a harmincon felüliek is szívesen teszik le a voksot a márka mellett, hiszen azt a megbízhatóságot és kényelmet kaphatják tőle, amely méltán jellemzi az Adidast. Ha megkérdeznénk a márka szerelmeseit arról, hogy mely szempontok a legfontosabbak számukra a cipőválasztás során, akkor a kényelem és az igényes megjelenés garantáltan vezető ismérvek lennének. Tulajdonképpen évszaktól függetlenül megállják a helyüket a márka modelljei, az új kollekciók pedig igyekeznek az aktuális trendeknek is megfelelni.

 

Adidas, adidas

 

Kényelem a mindennapokban

 

Mindegy, hogy a napi bevásárlásról van szó, a haverokkal való találkozásról, vagy a suliban, esetleg a munkahelyen való megjelenésről, a sportmárka kitűnő választás lehet korosztálytól függetlenül. Vannak olyan esetek, amikor szigorú öltözködési előírásoknak kell megfelelni, s ilyenkor a sportos darabok kerülendőek, de akár a sportos elegancia esetében is remek döntés lehet a márka bármelyik modellje.

 

Sportos elegancia

 

Ugyan az üzleti tárgyalások, vizsgák, alkalmi megjelenések megkövetelik az elegáns lábbeli viselését, de vannak olyan helyzetek, amikor lehet kicsit lazábbra venni a figurát. Ilyenkor a férfiak öltözködése a sportos elegancia jegyében is történhet. Egy klasszikus színű Adidas cipővel kényelmessé varázsolható akár a farmer-zakó párosítás is.

 

Futáshoz és konditerembe

 

Az aktív testmozgás fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. Mindenki más mozgásformára esküszik, de abban a legtöbben egyetértenek, hogy a megfelelő cipő nélkülözhetetlen az edzések mellé. A napjainkban reneszánszát élő futáshoz a kitartáson túl mindössze egy megbízható Adidas futócipő szükséges. A kínálat minden korábbinál szélesebb, a márka modelljei pedig megfelelő megtámasztást nyújtanak a bokának és az ízületeknek. Nem csak akkor érdemes azonban az Adidas sportcipői mellett letenni a voksot, ha a kilométereket rónánk, hanem saját testsúlyos és konditermi mozgásformák kapcsán is.

Adidas, adidas

 

Online rendelhető Adidas cipő

 

Ha cipővásárlásról esik szó, akkor napjainkban mind többen választják az online rendelés kényelmét. Az Adidas modelljei is elérhetőek néhány kattintással, ráadásul általában sokkal szélesebb választékban, mintha a szaküzletekben keresgélnénk. Találd meg az ízlésednek és persze méretednek megfelelő sportos darabot, és tedd tökéletessé megjelenésed akkor is, ha laza szabadidős elfoglaltságra vagy az egészség megőrzését szolgáló testmozgásra kerül sor!