Te is úgy lettél tornász, mint Ónodi Heni, hogy ovis korodban szépen spárgáztál, és kiválasztottak?
Igen, már hat évesen elkezdtem a szertornát, és az általános végéig, 14 éves koromig megállás nélkül csináltam. Illetve a torna mellett, Beraczka Krisztina edzőm javaslatára 11 évesen kipróbáltam magam a fitnessben is, amit egyáltalán nem bántam meg!

Azt tudom, hogy amikor egy fitness-bemutatón a tornaedzők meglátnak egy szép gyakorlatot, mindig így sóhajtanak fel: na, ez is tornász volt!
Igen... (nevet) A versenyeken a mai napig meglátszik a mozgásomon a tornamúlt. Le se tagadhatom a szertorna alapokat, de nem is akarom, hiszen kiskoromban keményen dolgoztam, hogy szép legyen a térdem, a spiccem és a precízségem. Örülök, hogy volt lehetőségem váltani, és gyerek fitnessben kitudtam teljesülni, mert idővel Fit-Kid Európa bajnok lettem. Közben a középsuli mellett folyamatosan sportoltam, így nem volt kérdés, hogy az érettségit követően a Testnevelés Egyetemre, testnevelés-szertorna edzői szakra jelentkezek.

 

Kis gyöngyi, kis gyöngyi
Vajon tesiből ötös volt? (galéria)

 

A Google-királnyő szerint még most is versenyzel... Nyilván a TF-en sem pihentél.
Ott szertornából egyetemi bajnok voltam, mellette a fitness junior vb-n 3. lettem. De számos szép országos és Európa bajnokság áll mögöttem.

Mi az erősséged?
A tornán megszerzett akrobatikus elemek.

Akkor csak jogos a tornaedzők sóhajtása... A TF után merre?
Maradtam Budapesten, mert már végzős koromban munkát kaptam egy légtornász-stúdióban.

Hogy jött a képbe a légtorna? Az egyik rundel-szaltót követően a levegőben maradtál?
Hehe, ez így jól hangzik, de nem így volt. Amikor 23 évesen kinőttem az IFBB junior kategóriát, mint végzős TF-es, úgy éreztem, hogy egy kicsit pihentetem az élsportot. Mindamellett mindig is tetszettek a cirkuszban a légtornászok, s idővel egyre divatosabb lett, hogy hobbiként egy kis stúdióban oktatják az aerial hoop-ot, a légkarikát. Majdan kinéztem a hozzám legközelebbi stúdiót, és mivel a csütörtökjeim mindig szabadok voltak, mentem. De megesett, hogy hetente egyszer eljártam az Akropoleiszbe is... És azt vettem észre, hogy egyre sűrűbben megyek, majd három hónap múlva, már egy versenyen megméretettem magam a karikán. Így a hobbim hamarosan a munkám és az életem lett.

 

Kis gyöngyi, kis gyöngyi
Mindig magasabbra (galéria)

 

Érdekes, hogy 25 évesen is versenyzel, miközben egy tornász ilyenkor már levezet.
Mert még mindig bírom és imádom! Pontosabban imádom a szakmámat! De ehhez hetente két-háromszor különedzek, valamint minden órán felmegyek a karikára, hogy a gyakorlatokat bemutassam.

Milyen eredményeid vannak?
Épp egy hónapja nyertem egy társammal duóban országos bajnokságot; illetve tavaly az Eb-n második lettem. 2017-ben magyar bajnok lettem karika egyéni kategóriában, az Eb-n 2. lettem. Idén több versenyen szép eredményt értem el. Majd 2018-ban kipróbáltam magam karika-duó kategóriában, ahol decemberben országos bajnok lettem Bodi Gyöngyivel.

Gyöngyök a levegőben. A tanítványaid miképp szerepelnek?
Idén kezdtem a tanítványaimat versenyen indítani; a legszebb eredményünk a Szlovákiában megrendezett Eb-n induló tanítványom junior 3. lett. Országos versenyen kiemelkedően teljesített az egyik szenior versenyzőm 1. helyezett lett. És előbb említett duó párommal...

 

Kis gyöngyi, kis gyöngyi
Gyöngyök (galéria)

 

Nem hívtak még filmezni? Mert például A legnagyobb showman című zseniális moziban van egy dzsönyörű légtornász-etap.
Még nem... de egyre több rendezvényre járunk.

Nem szeretnéd Békéscsabán is kamatoztatni a tudásodat?
Persze... tudnék akrobatikát oktatni, illetve úgy tudom, hogy elkezdődött otthon is a légtorna, de szerintem kicsi a kereslet.

Talán Bökfi Réka is légtornász... Ja, pardon, ő rúdtáncos.
Réka is '93-as, mint én. Vele együtt fitnesseztem, sőt még az ellenfelem is volt.

 

Kis gyöngyi, kis gyöngyi
Cserebogik... Gyöngyi jobbról a negyedik - nem öregszik; válaszd a tornát!