Az Év Agrárembere közönségdíjára ezen a linken szavazhat (like-ra való kattintással)

Egy huszonéves gyönyörű nő miként kerül a mezőgazdaság közelébe?

  • Szüleim régóta mezőgazdasággal foglalkoznak, édesapám egészségi állapota miatt egyik napról a másikra kellett átvennem a gazdaságot, melyben addig is dolgoztam. A vállalkozásunkban újszerűnek számító elképzeléseimmel bizonyítani akartam szüleimnek, hogy képes vagyok a gazdaságot megújítva, eredményesen vezetni azt.

Hogy fogadtak fiatal nőként e férfiak uralta világban?

  • Természetemből adódóan nem az irodában, hanem a földön, a mezőgazdasági folyamatokban érzem jól magam, melyekben gyakran saját kezűleg is részt veszek. Úgy gondolom ez segített, hogy a férfi munkatársaim is könnyen elfogadtak. A betakarítás időszakát szeretem leginkább, sokszor traktorban vagy kombájnban ülve tevékenyen is részt veszek abban.

Szebegyinszki Georgina, Szebegyinszki Georgina
Szebegyinszki Georgina - Az Év Agrárembere közönségdíjára ezen a linken szavazhat

Melyek azok az eredmények, amikre leginkább büszke vagy?

  • A korábbi évekhez képest nagy hangsúlyt fektettem a növényvédelem és tápanyag utánpótlás mellett a talajművelésre, ezzel párhuzamosan a gépparkunkat is fejlesztettem és megújítottam. Ezáltal a térségben termésátlagaink kimagaslóvá váltak. Nagymértékben javultak a gazdasági mutatóink.
    Büszke vagyok arra, hogy az elmúlt 5 évem eredményes munkája lehetővé tette, hogy vállalkozásunk jelentős földterületekkel is bővülhetett.
    Mindemellett mezőgazdasági rendezvények és külföldi szakmai utak gyakori meghívott vendége vagyok. 2016-ban földtulajdonosi közös képviselőnek választottak.

A rengeteg munka mellett jut időd a kikapcsolódásra?

  • A munkámban maximálisan ki tudok teljesedni, e mellett kiskorom óta sportolok, versenyszerűen díjugratok, új hobbiként idén Siófokon egy testépítő versenyen dobogós eredményt szereztem.

Szebegyinszki Georgina, Szebegyinszki Georgina
Szebegyinszki Georgina

Mik a jövőbeni céljaid?

  • A munkámban olyan merész, egyedi ötleteim vannak, amiket meg szeretnék valósítani, de ezeket még nem osztanám meg.

Mit üzennél a mezőgazdaságban elhelyezkedni kívánó fiataloknak?

  • Bátran merjenek elhelyezkedni bármely szférájában, hiszen rengeteg lehetőséget és kihívást tartogat. Folyamatos motivációt jelent, nem válhat rutinszerűvé a gazdálkodás, mivel minden év más és mást kíván meg, mást eredményez. Ez nem csak egy munka, hanem hivatás és életforma.

 

Amennyiben a cikk elnyerte tetszését, az Év Agrárembere közönségdíjára ezen a linken szavazhat (like-ra való kattintással)

Szebegyinszki Georgina, Szebegyinszki Georgina
Szebegyinszki Georgina