A Hotel Garában folytatódott a program egy vidékfejlesztési konferenciával, amelyet Bere Károly polgármester nyitott meg, majd dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Takács Árpád kormánymegbízott köszöntötte a résztvevőket.

Ezek után dr. Dukai Miklóstól, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkárától hallhattunk néhány fontos gondolatot az önkormányzatokat érintő kérdésekről, majd dr. Viski József, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára vette át a szót, aki leginkább a gazdáknak szolgált hasznos információkkal az éppen aktuális pályázatokkal kapcsolatban.

 

Dr. Viski József az Agrárminisztérium helyettes államtitkára, Viski József, Füzesgyarmat
Dr. Viski József

 

Őt dr. Hrivnák Mihály, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara földügyi csoportvezetője követte az előadók sorában, akitől a földügyi törvény változásairól hallhattunk hasznos információkat. A konferencia első blokkját a Solution Intermediate Kft. ügyvezetőjének, Pálfi Józsefnek az előadása zárta, akit kedvezményes hitelekről és pályázati lehetőségekről tájékoztatta a jelenlévőket.

A kávészünet után egy sikeres vállalkozás mutatkozott be a Scada Kft. „személyében", amelynek múltját, jelenét és jövőjét a Kft. ügyvezetője, Tornyi László mutatta be. Őt Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke követte, aki a megye és az önkormányzatok együttműködéséről tartott előadást. Ezek után a nőké volt a terep. A nők munkaerő-piaci reintegrációjának füzesgyarmati helyzetéről Antall Ágnestől hallhattunk néhány gondolatot, majd Tihanyi-Erdei Renáta sikeres női vezetőként mutatta be a Füzesgyarmati Gyógycentrum Egészségügyi Szolgáltató működését.

 

Gazdanap - bere károly, Bere Károly, Füzesgyarmat
Bere Károly

 

A konferencia végén Bere Károly polgármester tájékoztatta a jelenlévőket a 2019-es évben Füzesgyarmaton megvalósuló fejlesztésekről, amelyekről majd a következő lapszámainkban számolunk be, mert túlmutatnak ennek a cikknek a keretein.

A konferencia záróeseménye az idei vállalkozói díjak átadása volt. A díjazottakról az alábbiakban olvashatnak.

 

Gazdanap - vip vendégek, gazdanapok, Füzesgyarmat

 

A vacsora előtt és dr. Kovács József pohárköszöntője után Szőke András, Balázs Béla-díjas filmrendező és Karinthy-gyűrűs humorista szórakoztatta a közönséget. A programnak ezen részében – mint ahogy Bere Károly polgármester is elmondta a konferencia felvezetőjében -, a kötetlen beszélgetések során számtalan üzleti kapcsolat alakulhat ki, és olyan ötletek születhetnek, amelyek a későbbiekben teret adhatnak a közös gondolkodásra.

Másnap a Laczkó Udvarban hagyományos disznótoros program várta az érdeklődőket, és aki itt folytatta a programot, hagymás vértől a sült kolbászig végigkóstolhatta a vidéki gasztronómia csodáit.

 

Szőke András egy csehszlovák népi hangszerrel, szőke andrás, Füzesgyarmat
Szőke András egy csehszlovák népi hangszerrel, a fujarával