Bálint Kornél, a KDNP Protestáns Műhely Békéscsabai szervezetének elnöke az alapítólevelük néhány gondolatával köszöntötte a megjelenteket:

„a szeretet nagy parancsolata kötelez minket az alapvető értékek – az élővilág, a személyiség, a férfi és a nő szövetsége, a házasság, a család, az egyház, a haza – tiszteletére és védelmére mind a magánéletben, mind a közéletben".

 

Szebellédi Zoltán, a KDNP Békés megyei elnöke először is örömét fejezte ki a szervezet megalakulását illetően. Hozzátette, a KDNP egy világnézeti párt, amely keresztény értékrend alapján szerveződött.

 

Iksz: köveskúti simon, patai dániel, bálint kornél és szebellédi zoltán, keresztény, Békéscsaba, 20190208
Köveskúti Simon (b), Patai Dániel, Bálint Kornél és Szebellédi Zoltán

 

Azt valljuk, folytatta, minden embernek, de kifejezetten minden keresztény embernek kötelessége a keresztény értékeket a saját életében, a családi életében, és azonkívül is a közéletben is képviselni.

A 26 éves Patai Dániel,

az IKSZ Békéscsabai Szervezetének elnöke elmondta, tősgyökeres békéscsabai, jogi asszisztensi végzettséggel rendelkezik; jelenleg az ELTE történelem szakos hallgatója.

 

Iksz: köveskúti simon és patai dániel, keresztény, Békéscsaba, 20190208
Köveskúti Simon és Patai Dániel

 

Legfőbb célkitűzéseként megemlítette, az elkövetkezendőkben számos rendezvényen fogják megszólítani a több ezres békéscsabai diákságot. Elmondása szerint a kereszténység egy olyan érték, ami nem ciki... amely valóban az ő védelmüket szolgálja.

A szervezet alelnöke a 20 esztendős Köveskúti Simon lett, aki jelenleg a fővárosi a Szent Pál Akadémián teológiai tanulmányokat folytat.

Különböző programokon keresztül szeretnénk propagálni a fiatalok felé a keresztény világszemléletet, illetve minél vonzóbbá tenni a számukra, fűzte hozzá.

 

Bálint kornél, bálint kornél, Békéscsaba, 20190208