A színvonalas edzőtábort a román testvéregyesületek vezetői szervezték, név szerint Szabó Carol és Nagy Árpád. A táborban az egyesület bajnokai és válogatott kerettagjai vettek részt: Perecz Márk diákolimpiai bajnok, Szentandrászki Gréta serdülő válogatott, Szabó Karolina kétszeres magyar bajnok, Kovács Hajnalka junior válogatott, Sóczó Rebeka héraklész válogatott, Kiss Huba és Gali Zsombor serdülő utánpótlás, Fehér Dóra és Gyáni Amanda akik térdműtét utáni rehabilitációról térnek vissza az edzőtáborban való részvétellel.

Az előbb említett táborban az egyesület pluszos serdülő fiú tagjai nem tudtak részt venni a hétvégén megrendezett serdülő „B” diákolimpián való indulás miatt. A válogatott kerettag Kara Bence hozta megszokott formáját, ezüstérmet szerzett. Bozó Bence nagy fejlődésen ment keresztül, csapattársaival együtt az ország legjobbjai között van. Ezen a versenyen bronzérmet szerzett. Kovács Antal sérülten állt tatamira, ennek ellenére is a pontszerző ötödik helyen végzett.

Következő hétvégén amíg a serdülő kerettagok, Szentandrászki Gréta és Kara Bence Tatán edzőtáboroztak, addig a Cegléden megrendezett felnőtt magyar kupán két női versenyző képviselte a Békés Megyei Kano Judo Sportegyesületet. Fehér Dóra komoly térdműtét után tért vissza a versenyzéshez, sérülése ellenére régi formáját hozta egy éves kihagyás után bronzérmet szerzett. Kovács Hajnalka átesett egy súlycsoportot a -70kg legkisebbjeként állt tatamira, így is feladta a leckét ellenfeleinek pontszerző negyedik helyen végzett.