Továbbjutásával a Békéscsaba történetének legnagyobb nemzetközi sikerét érte el, ugyanis korábban csak a negyeddöntőig jutott a második számú európai kupasorozatban.

A BRSE az elődöntőben az olasz Yamamay Busto Arsizióval, vagy a francia ASPTT Mulhouse csapatával találkozik február 26-án és március 5-én.

Legutóbb a magyar klubok közül a Vasas SC játszhatott elődöntőt az európai küzdelmekben: 1996-ban Ankarában ugyancsak a CEV Kupában negyedik lett az óbudai együttes.

Eredmény, negyeddöntő, visszavágó:

Saint-Raphaël Var VB (francia) - Swietelsky-Békéscsabai RSE 0-3 (-23, -23, -16)
Továbbjutott: a Békéscsaba, kettős győzelemmel (6-2)

A BRSE múlt csütörtökön hazai pályán nagy csatában, 3-2-re győzött, így bármilyen arányú sikerrel biztosíthatta továbbjutását a franciaországi visszavágón.

A magyar bajnokcsapat - amely vasárnap már az érdi kupadöntőben, a Nyíregyháza ellen lép pályára - a szerdai összecsapáson az első két játszmában nagy küzdelemben, szoros csatában diadalmaskodott.

Ekkor biztossá vált, hogy a franciák legfeljebb aranyszettben juthatnak tovább. Eddig azonban nem húzták el a csapatok, hiszen a Békéscsaba a harmadik szettet könnyedén nyerte, s mindössze 82 perc játék alatt győzött.