„Egynek minden nehéz, de soknak semmi sem lehetetlen",

idézte köszöntőjében Széchenyi István egyik örökbecsűjét Czeglédiné Szappanos Anita, a Harruckren iskola igazgatója – utalva az intézmény dolgozói és a Korszerű és Hagyományokat Ápoló Szakképzésért Alapítvány tagjai csapatmunkájára, miszerint már az ötödik alkalommal rendezhetik meg

a Harruckern bált.

 

Harruckern bál: gróf Frédérik Wenckheim és Karin Wenckheim grófnő, Frédérik Wenckheim, Gyula, 20190217
Gróf Frédérik Wenckheim és Karin Wenckheim grófnő (galéria)

 

Hatalmas megtiszteltetés számunkra, folytatta, hogy elfogadta meghívásunkat, és díszvendégként itt vannak velünk Gróf Frédérik Wenckheim és Karin Wenckheim grófnő.

Hozzáfűzte, az Ambrus György által vezetett Békés Megyei Culinary Team idén is pompás menüvel készült, akik immár ötödjére repítik a mennyekbe ízlelőbimbóikat.

Azt követően Gazdag Mihály, az alapítvány elnöke köszöntötte a megjelent támogatókat.

 

Harruckern bál: kovács zsuzsa, czeglédiné szappanos anita és ambrus györgy, harruckern, Gyula, 20190217
Kovács Zsuzsanna, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója (b),
Czeglédiné Szappanos Anita, a Harruckern iskola igazgatója és Ambrus György,
a Békés Megyei Culinary Team vezetője (galéria)

 

Mi csak tesszük a dolgunkat,

de ezt már Ambrus György jelentette ki a fentebb elhangzott dicséret kapcsán; majd a tanintézmény vezetőinek átadott egy ajándékképet a 2018-as luxemburgi szakács-vb bajnokcsapatáról. Hozzáfűzte, a fotót egy kiváló kollégája készítette, aki épp itt, a bálban kattogtatja masináját (Imre Gyuri/beol), mi több ő is rajta van a kópián, ráadásul van egy nagyon tisztességes szakmája is: szakács.

 

Harruckern bál: PowerBeat, PowerBeat, Gyula, 20190217
The PowerBeat (még több kép)

 

Az ünnepi műsort ezúttal egy ízig-vérig gyulai ütős egyesület, a PowerBeat ütőegyüttes prezentálta, akik egy jó 20 perces latin blokkal (volt Santana is!) backingeltek Bálint Imre és Bíró Károly muzsikusok előtt/vagy épp a PowerBeat mini grosszója után játszott Bálint Imre és Bíró Károly –

persze ez már csak részletkérdés.