Swietelsky-Békéscsaba–YBL Waterplo Club 2—18 (0-5, 1-10, 2-14, 2-18).

Ha egy süket asztrológiai frázissal élnék, azt mondanám, nem túl szerencsés napra ébredtek a csabai pólósok. De nem mondom, mert az ilyen klisék általában egy-egy horoszkóp-jegyre vonatkoznak, míg egy csapatban a vízöntőtől a szűzön keresztül az oroszlánig bárki labdát foghat. Azaz, egy jó bandához különböző karakterek kellenek. És vannak is.

 

Békéscsaba-ybl vízilabda, Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub, Békéscsaba, 20190217
Épp egy csabai eksön (galéria)

 

És most muszáj spoilereznem dr. Szilágyi Kristóf vezetőedző lenti meccs-értékelőjéből: tavaly szeptemberben csak 8-10-re kaptak ki a Csirkefogók Budapesten. Azóta eltelt 5 hó... Közben az egyik szülőtől megtudom, sokan betegek, sérültek a serdülők közt.

Az YBL végig egyenletesen hengerel. A csabaiak első szépítőjüket a második negyed elején szerzik; majd a következőre a harmadikban kerül sor ...

***

A találkozót követően innen-onnan érdeklődöm a miértek és hogyanokról. (Mindenkitől azt kérdeztem, hogy mennyire látja reálisnak a végeredményt.)

 

Békéscsaba-ybl vízilabda - krupp dani (b), vízilabda, Békéscsaba, 20190217
Dani balról (galéria)

 

Krupp Dani, az YBL játékosa:
Igen. Jól játszottunk.

Hány gólt szereztél?
Egyet.

Ki lett a gólkirály?
Kovács Dávid, ő 8-9-10-et.

Szeretnél felnőtt korodban is vízilabdázni?
Hobbi szinten igen.

A civilszférában mi érdekel?
A vállalkozás, a kereskedelem.

 

Dr. Szilágyi Kristóf:
Az eredményjelző soha nem hazudik; sajnos most egy morálisan szétesett csapat benyomását mutatták a serdülők – amelynek az okai legfőképp a hétköznapokban keresendő. Miközben ennél azért több van ebben a társaságban, ami valami miatt nem jön ki.

 

Békéscsaba-ybl vízilabda - dr. szilágyi kristóf és balázs lajos, Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub, Békéscsaba, 20190217
Dr. Szilágyi Kristóf (kékben) és Balázs Lajos, a klub ügyvezető elnöke (galéria)

 

Azt hallottam, sok a sérült.
Vannak sérültek, betegek. De alapvetően nem is az eredmény, hanem a játékhoz való hozzáállás a probléma. És ha megnézzük az őszi eredményt (keresi a mobilján)... nos, szeptemberben 10-8-ra kaptunk ki Budapesten. Tehát nem lenne szabad, hogy ekkora különbség legyen a két csapat között.

Vozár Bálint, a Csirkefogók egyik játékosa értékel:
Sajnos a rossz játékunk a sérüléseken és betegségeken kívül annak is betudható, hogy néhányan kevesebbet járnak edzésre. Ráadásul többször leúszott rólunk az YBL.

Dobtál gólt?
Igen, a másodikat.

 

Békéscsaba-ybl vízilabda: vozár bálint (j), Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub, Békéscsaba, 20190217
Bálint a kép jobb oldalán

 

***

Az ifi meccs eredménye: Swietelsky-Békéscsaba—Ybl Water Polo Club, Budapest 9—13 (2—3, 2—1, 4—4, 1—5)

És íme, a gyermek korcsoport derbijének bravúros végkimenetele: Swietelsky-Békéscsaba—Ybl Water Polo Club, Budapest 14—8 (3—1, 3—1, 5—3, 3—3)

(Bővebben: ITT!)