Ellopták egy fiú mobiltelefonját tegnap, 17 óra 45 perc körül Orosházán, az egyik áruház elől.

A gyermek édesanyjával érkezett az üzletbe, kerékpárjaikat a bolt előtti kerékpártárolóban le is zárták. Az egyik bicikli kosarában azonban benne felejtették a fiú mobiltelefonját. Bementek vásárolni és bentről látták, hogy egy férfi odamegy a kerékpárjaikhoz, belenyúl a kosárba, majd elmegy onnan.

Akkor jutott az édesanya eszébe, hogy a telefon maradhatott ott. Kimentek, de már hiába keresték a készüléket. A férfi közben bement az áruházba, de nem sokáig tarthatta meg a százezer forint értékű mobiltelefont, mert a bolt előtt éppen akkor járőröző rendőrök jelentek meg.

A nő elmondta nekik, hogy mi történt és a rendőrök azonnal intézkedtek. Feltartóztatták az üzletből távozni készülő férfit és előállították. Megtalálták nála a telefont, amit el akart adni azért, hogy pénzhez jusson.

A készüléket a rendőrök lefoglalták tőle és visszaadták az édesanyának. Az Orosházi Rendőrkapitányság a 35 éves orosházi férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.