Ismét egy jelentős esemény történik a kormányhivatal falai között, fogalmazott dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

Hozzáfűzte, Takács Árpád kormánymegbízott 2017 óta már számtalan, különböző karakterű szervezettel, intézménnyel kötött együttműködési megállapodást, a tekintetben, hogy a kormányhivatal a társadalmi szervező funkcióját minél

szélesebb körben ellássa.

 

Kormhivatal: gólya pál és dr. rákóczi attila, kormányhivatal, Békéscsaba, 20190307
Gólya Pál (b) és dr. Rákóczi Attila


Ennek egy nagyon fontos lépése, folytatta, amit Magyary Zoltán mondott: a közigazgatásnak emberarcúnak kell válnia. Ezek az együttműködések valóban gyümölcsözőek, egymás munkáját segítő együtt gondolkodások.

A civilek azért érdekesek és értékesek, mert nagyon sok tevékenységet vállalnak át az államtól, s néhányban talán még hatékonyabbak is, húzta alá.

Gólya Pál,

a Civil Szervezetek Szövetségének elnöke elmondta, a 2019-es esztendő egy nagyon fontos mérföldkő az életükben, hiszen idén ünneplik fennállásuk 20. évfordulóját.

Elmondása szerint már '99-ben látták, hogy igazán hatékonyak és eredményesek csak összefogással, együttműködésben, partnerségben lehetnek. Akkor 24 civil szervezet határozott a szövetség létrehozásáról, ma már kettő híján 100-an vannak a tömörülésben.

Jól esik, hogy fontosak vagyunk a kormányhivatal számára, jelentette ki.

 

Kormhivatal: gólya pál és dr. rákóczi attila, kormányhivatal, Békéscsaba, 20190307

 

Hozzátette, a megalakulásuk óta a legfontosabb a civil szervezetek segítése – és ezzel kapcsolatban számos lehetőséggel éltek: képzéseket és rendezvényeket szerveztek, munkaközvetítő irodát nyitottak, térítésmentes szolgáltatásokat biztosítottak.

Az együttműködési megállapodás

lehetőséget biztosít arra, jegyezte meg, hogy igény szerint a kormányhivatal szakmai segítséget nyújtson a civil szervezeteket érintő kérdésekben. Ez egy olyan lehetőség, amely elsősorban a jövő felé mutat.

S hogy ezt mennyire gondoljuk komolyan?, tette fel a kérdést, majd azon nyomban egy Ernest Hemingway aranybecsűvel meg is válaszolta:

„A mai nap csak egy az elkövetkező számtalan nap közül. De hogy mi történik a jövő számtalan napjain, az talán épp a mai naptól függ."

 

Kormhivatal: gólya pál és dr. rákóczi attila, kormányhivatal, Békéscsaba, 20190307

 

***

(P.S.: Ez az alkalom kvázi egy puszi volt a kétkedőknek, a szerző.)