A glasgow-i fedettpályás Európa-bajnokságon bronzérmes Márton Anita tavaly megnyerte a dobó EK-t 19,12 méteres eredménnyel Aljona Dubickaja előtt. Vasárnap is a fehérorosz tűnik a legnagyobb riválisának a mezőnyben. A magyar atlétika első világbajnoka féléves sérülés után idén tért vissza, s versenyről versenyre javulva a fedett Eb-n 19 métert ért el.
A tavalyi szabadtéri Eb-n bronzérmes Halász Bence szombaton a 23 éven aluliak között indul Somorján, szintén címvédőként. Az elmúlt évben nagy fölénnyel győzött, 74,83 méterrel lett első, több mint három métert vert a másodikra. A 21 éves szombathelyi dobó idén még indul a júliusi utánpótlás Eb-n, amelyet két éve megnyert.
Eredetileg mind a 16 számban volt magyar induló - ami a csapatértékelés szempontjából is fontos -, de Kámán Bálint, a magyar szövetség sportigazgatója jelezte, hogy vírusos megbetegedés miatt Hudi Ákos, Szikszai Róbert, Szilágyi Réka, Németh Zsanett és Rába Dániel nem utazik. Márton Anita és Halász Bence diszkoszvetésben is dobókörbe lép.