A nem félelmetes, hogy egyre több kamera figyeli a mindennapjainkat?, kérdésemre Szabó Gyula visszakérdez: nézőpont kérdése, hogy jó, vagy rossz, ha

fel van kamerázva az utcánk?

 

Csaba talk kft. - szabó gyula, szabó gyula, Békéscsaba, 20190311
Szabó Gyula és az egyik új munkatárs (képek)


Elmeséli, amikor néhány éve, a Gyóni Géza utcai üzletük bejáratánál egy bemutató kamerát szereltek fel (amely nem rögzít), hamarosan megjelent egy környékbeli lakó, majd felháborodottan azt kérdezte, hogy „mit gondolnak, hogy ide kamerát tesznek ki, hiszen ez sérti a személyiségi jogokat!". Persze a cég munkatársai megnyugtatták a lakót, hogy az csak egy bemutató kamera. Azt követően egy jó hét múlva, amikor ugyanennek az embernek ellopták a biciklijét, akkor meg azért volt felháborodva, hogy nem lett rögzítve a történés.

Ezzel szemben, teszi hozzá, ha kamerapark vásárlásra adjuk a fejünket, nem szabad a biztonságra sajnálni a pénzünket, mert számtalan példa mutatja, hogy az olcsó, neten vásárolt termékek zömmel használhatatlan felvételeket készítenek.

 

Csaba talk kft. - kamera - monitor, csabatalk, Békéscsaba, 20190311
Képek a Kazinczy és a Gyóni Géza utcából (galéria)

 

Évekkel ezelőtt, folytatja, egy ügyfelünk az egyik reggel, amikor kiment a házuk elé, egy jó kilónyi gipszkarton hulladékot talált a bejáratnál. Először naivan azt hitte, hogy valaki véletlenül hagyta ott. Amikor ez a manőver egy jó hét múlva megismétlődött, akkor már nyilván, mindennemű jóhiszeműsége szertefoszlott a véletlenekkel kapcsolatban. Majd elsőször is vásárolt a Csaba Talktól egy olcsóbb típusú kamerarendszert, megjegyzem elleneztem, de ő úgy vélte jó lesz az... De már az első nap után kiderült, hogy a készülék éjjel semmit sem lát, azaz korom setét felvételeket készített. Azt követően többszörös áron, már sokkal tökéletesebb apparátusra ruházott be, amely már kiváló felvételeket készít. A közben a „gipszkartonos" biztos észrevette a házra szerelt vigyázó szemeket, így már többször nem hagyott ott semmit. Tehát mégis csak jó, ha kiteszünk a házunkra egy kamrát... a lényeg, hogy az ügyfelünk azóta sokkal nagyobb biztonságban érzi magát.

Alapvetően a biztonságtechnikai kamerák arra szolgálnak, hogy adott esetben egy személyt fel lehessen ismerni a mozgása, a ruházata, az arca alapján, és ez természetesen az éjszakai felvételeknél is igaz, fűzi hozzá.

 

Csaba talk kft. - Szekerczés Szabina (b) és Eke Rita, csabatalk, Békéscsaba, 20190311
Szekerczés Szabina (b) és Eke Rita (galéria)

 

És íme néhány szakmai gondolat a Csaba Talk honlapjáról – ahol érdemes szörfölni:

„Otthoni vagy munkahelyi értékeink védelmére a riasztórendszerek telepítése mellett cégünk vállalja biztonságtechnikai kamera rendszerek telepítését is. A kamera rendszerek mára már a lakosság számára is kedvező áron elérhetőek."

(Bővebben: ITT!)