Minden alkalommal siettek,

fogalmazott Dávid Zoltán, és így nem tudunk egyszer sem kötetlenül a fehér asztalnál beszélgetni, de most végre van egy óránk. Egyúttal szeretném megköszönni az egész éves munkátokat!

Azt a munkát, húzta alá, amely ha nem lenne megírva, hang- és képrögzítve... egyszóval nem jelenne meg, akkor azt mondanák az emberek, hogy mi nem is csinálunk semmit.

 

Melich krisztina, dávid zoltán és benkő ferenc, dávid zoltán, Orosháza, 20190313
Melich Krisztina önkormányzati sajtós, Dávid Zoltán polgármester
és Benkő Ferenc, a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatója

 

Elmondta, számos beruházás most ér a finisbe, most lesznek igazán látványosak a korábban megkezdett projektek. Például Gyopárosfürdő és a belváros is tovább szépül. Tehát lesz majd mit megírni és a többi.

Azt követően a polgármester

bemutatta az Orosháza Tortát, amely Ficsor Zoltán cukrászmester alkotása. És akkor egy sajtótörténeti pillanat következett: Nánási János, az OrosCafe főszerkesztője interurbán felhívta a sütimágust a torta hogyanjai és mikéntjei végett (a mobilján kihangosította).

Ez egy hagyományos módon készült piskóta, meséli Zoli, alapvetően a múlt és jelen ötvözete. A '80-as évek elején a Musztafa Cukrászdában voltam inas, és az alapötlet onnan származik. Akkoriban ott készült egy Orosháza szerte ismert sütemény, a Grillázs szelet, és tkp. az lett átgondolva, újrafűszerezve.

 

Az orosháza torta, torta, Orosháza, 20190313

 

A mostani egy diós piskóta alappal készült süti, folytatta, amely tetejére egy vékony cukor csík került, ezáltal egy roppanós réteg keletkezett. Eredendően nem vastagok benne a krémcsíkok, ugyanis a mai világban az emberek nem szeretik a csömör, édes süteményt. Az összetevők: karamellkrém, diós piskóta, madártej krém – és ez már új hang. A tetején egy belga csokoládé bevonat található, amelyet dióval hintünk be, rajta fahéjas-tejszín, a tetején egy grillázs lapocska.

Így született meg az Orosháza Torta, mondta Ficsor Zoli.

(Ficsor Zoliról: ITT!)