Magyarországról az orosházi Contact K.T.H.E. sportolói is utaztak a több harcművészeti elemet felvonultató versenyre. Többen közülük első nemzetközi megmérettetésükkel álltak szemben, mind a tatamin, mind a ringben. Ez a tény azonban nem hátráltatta őket, hiszen 11 éremmel zártak, szám szerint két arany-, hét ezüst- és két bronzérem került a birtokukba.

 

Orosházi Contact K.T.H.E., kick-box

 

Puravecz Péter, a delegáció vezetőjének beszámolója szerint kiemelkedő teljesítményt nyújtott versenyzőik közül Szabó Gergő, aki korosztályában a német formagyakorlati bajnoki címet zsebelte be. Deli Roland, aki mindvégig megőrizte hidegvérét első K1-es mérkőzése során, amit ugyan elveszített, de teljesítményének köszönhetően mégis emelt fővel térhetett haza.

A müncheni verseny fénypontját azonban nem csak a kiemelkedő éremeső jelentette, hanem a német-magyar formagyakorlati szeminárium, ahol pusztakezes technikákat, akrobatikus rúgásokat, kardtechnikákat és show-elemeket mutattak be. A Német Kick-box Szövetség képviseletében Marco Pultke fogadta és tanította a magyar versenyzőket.