Péter egyrészt műszaki vénával áldotta meg a Tervező, illetve a kereskedelmet családi vállalkozásban sajátította el – ugyanis a szülei vagy 30 éve üzemeltetik a vásárcsarnok egyik legnépszerűbb talponálló kávézóját. Elmondása szerint önműködő volt: miután kilátott a pult mögül, egyre többször besegített szüleinek, és közvetlen közelből láthatta, hogy miképp épül fel egy vállalkozás. Majd az összes tapasztalatát/élményét 23 esztendősen, 2015 decemberében a saját álmába gyúrta: azaz a Morpheusba.

A dolog pikantériája, hogy előtte, vagy két évig egy csomó informatikai cégnek beadta az önéletrajzát, de csak egytől kapott visszajelzést. És akkor pukkant az agya...

Tehát pukkant az agyad... Ráadásul az informatikusoknak kötelező olvasmány a Mátrix mozi, amelyben Neo mellett Morpheus az egyik kulcsfigura.
Igen. De amúgy Morpheus az álmok és az alvás istene. És a barátiam jól tudják, hogy imádok aludni. Eleinte épp emiatt 10-től-18-ig voltunk nyitva, amelyet vásárlói közkívánatra fölülírtunk 9 órára.

 

Morpheuspc - Laurinyecz Péter, Laurinyecz Péter, Békéscsaba, 20190405
Laurinyecz Péter az üzlet frontja, az üzlet frontján (galéria)

 

Az interjúra én is 10 órára jöttem.
(nevet) Szóval eredendően egy notebook-tablet-telefon-híradástechnikai eszköz-szervizként indultunk, majd idővel kinőtt a másik lábunk, a LED-technológia. Azt érdemes tudni, hogy az otthoni E27-es betekerős izzótól kezdve a csarnokvilágításon keresztül az önműködő Solar-közvilágításokig mindent forgalmazunk. És ami nincs, azt rövid időn belül beszerezzük.

De a LED nem egy áloműző eszköz.
Nem feltétlenül, mert három féle színhőmérséklet létezik: hideg-meleg-természetes. Ráadásul mi a vásárlóknak mindig elmondjuk, hogy például a meleg, sárgás pihentet, nyugtat, altat és a többi.

Kik a mi?
Négyen vagyunk a stábban: Vidéki Roli, aki fiatal titánként robbant be az életünkbe, ő áll a legtöbbet a pult mögött, folyamatosan fejlődik, napra kész, mert muszáj – az IT és a LED a főprofilja. Czirok Bandi, akit sosem látnak a vásárlók, mert általában egy kávéval és egy rossz masinával órákra is elvonul a zárt ajtók mögé, majd egyszer csak megjelenik egy kész géppel. És Laurinyecz Misi, aki egy jó éve csatlakozott a csapathoz – ő a biztonságtechnikai vonalat tolja.

 

Morpheuspc - vidéki roland, Laurinyecz Péter és Laurinyecz mihály, morpheuspc, Békéscsaba, 20190405
Roli, Peti, Misi és a képek

 

Akkor ez a harmadik láb. Szerinted nem félelmetes, hogy egyre több kamera figyel bennünket?
Aki nem csinált semmi rosszat, annak nincs mitől félnie. Máskülönben amióta biztonságtechnikával is foglalkozunk, számos helyen kerültek elő tárcák, tárgyak. Sőt, amikor az egyik barátomnál valami történik, akkor mindig jön, hogy „Petikém, segíts már, nézzük vissza!".

Szereltek is?
Nem, de ha a vásárlóink igénylik, tudunk ajánlani nekik szerelőt. Például, ha bejön Opauszki mamóka, hogy lopják a virágjait... Vagy vállalkozások, csomagolóüzemek, nyomdák, ipartelepek, építkezések számára igény szerint felmérjük a helyszínt és az általunk ajánlott legjobb és legköltséghatékonyabb megoldást kínáljuk. Illetve bérrendszergazdaságot is vállalunk, ami azt jelenti, hogy ha valaki nem szeretne fönntartani egy rendszergazdát, akkor mi megállapodunk vele. Ja... és a legújabb területünk a napelem.

És ezzel kinőtt a negyedik lábatok! Gondolkoztál-e webshop nyitáson?
Igen, az a következő, amit állandó jelleggel töltünk fel; és nem árulok el nagy titkot a shop nevével kapcsolatban, ez a megleled.hu amit jelenleg több viszonteladónk is előszeretettel használ, de egy hónapon belül kinyitjuk a publikum felé, így bárki használhatja majd. Jelenleg is lehet rajta nézelődni!

 

Morpheuspc - szigeti lászló (b) és vidéki roland, morpheuspc, Békéscsaba, 20190405
Roli egy potenciális vásárlóval - a csabai származású Szigeti Lacival (fotók)

 

Szinte már követhetetlen.
Az elején saját kútfőből kellett kitalálnom, hogy mi kell a vállalkozásnak. Majd jöttek az igények az ügyfelek felől, és már-már ott tartunk, hogy egyre többen keresnek meg minket, hogy ezt és azt forgalmazzuk. De amire nagyon figyelünk az, hogyha a piacra dobnak egy új technikát, ilyen például most a wifi-s kamerarendszer, akkor azt hónapokig rágcsáljuk, nézegetjük, és csak úgy tesszük ki a pultra, hogy nyugodtan elmondhassuk, „igen, el lehet vinni, mert jó!". Mert, ami rossz, azt nem vagyunk hajlandók eladni.

Bizony nagyon fontos a megbízhatóság – de ezt már, Mihály mondja, aki az irodába belépve rögtön bekapcsolódik a beszélgetésbe –, ráadásul, amikor egy vásárló a kamerákról érdeklődik, idővel megkérdi, hogy árulunk-e riasztót... vagy tudunk-e elektromos kaput javítani... egyszóval nincs megállás, azaz egyre több mindenhez kell érteni.

Na tessék! S idővel kinövitek a Mátrixot, akarom mondani a Morpheust. Nem akarjátok klónozni magatokat?
De, tervben van. Ugye a nyitáskor 70 négyzetméteren kezdtünk, ma már 130-an működünk.
Nőttek az igények, az árumennyiség, a biztonság technika is betört. Egy jó éven belül nyitunk még egy üzletet. De egyébként nagyobb kihívás a szakembereket betanítani, mint boltot nyitni.

 

Morpheuspc, morpheuspc, Békéscsaba, 20190405
Vigyázó szemek

 

Milyen tanulmányokat végeztél el ahhoz, hogy a MorpheusPC itt tartson?
Az informatikai érettségit (GÉSZI) követően többek között megszereztem a web-mesteri, a rendszergazda (Budapesten), illetve a GSM szerviz tanfolyami végzettséget, majd a műszaki cikk eladóit, s jelenleg villanyszerelői tanfolyamra járok, mivel azt vallom, a bolt léte megkívánja a mindennapi felkészültséget. Nem mellékesen a kollegák is igyekeznek naprakészen tartani tudásukat.

(Az üzletbejárást ITT tekintheted meg! – kattints a START gombra)