— Gyakorlatilag a látogatás nagy sikerének köszönhetően indult el a párbeszéd az iskola vezetése és a csabai vízilabdaklub között — elemezte a korábbi esemény „utózöngéit" dr. Szilágyi Kristóf vezetőedzőnk. — Nem volt nehéz dolgunk, hiszen az iskola sportokat kiemelten támogató hozzáállásának köszönhetően rövid időn belül körvonalazódott egy hosszabbtávú együttműködési lehetőség.

 

Petőfi suli - csirkefogók, vízilabda

 

A látogatást követően az iskola és a klub között létrejött stratégiai együttműködés keretében a vízilabda klub nyáron kétszer kéthetes ingyenes úszásoktatást biztosított a diákoknak, az ősztől pedig az iskolai testnevelés óra keretében vízilabda előkészítő, úszásoktatásra jelentkező alsó tagozatos második-negyedik osztályos fiatalok számára. Ez az iskola részéről is komoly logisztikai, valamint napi órarendet és tanmenetet is érintő kihívás, hiszen egy-egy korosztály nem egy osztályból, illetve évfolyamból jön össze.

— Jelenleg két csoportra bontva, összesen csaknem harminc gyermek jár rendszeresen úszni hetente két-két alkalommal — folytatta a vezetőedző. — A fejlődés óráról órára, edzésről-edzésre kézzelfogható a gyerekeknél, ami annak is köszönhető, hogy a foglalkozásokon egyszerre két trénerünk foglalkozik a fiatalokkal.

Az egyesület az első, kísérleti félév végéhez közeledve az iskola vezetésével közösen kiértékelte az eltelt őszi tanév úszószakmai tapasztalatait, amelynek nagyon pozitív visszhangja volt a diákok és szüleik körében is. Éppen ezért az iskola és a vízilabdaklub vezetése megkezdte az egyeztetéseket a következő, a 2019—2020-as tanévre vonatkozólag is. Sőt, már egy esetleges közös nyári sporttábor ötlete is felvetődött.

— Úgy látom, hogy nagyon jó hangulatú délelőtti vizes edzéseket tartunk a testnevelés órák keretében, amelyet bizonyít, hogy a tanév kezdete óta hozzánk járó tanuló közül jó néhány tehetséges petőfis diák már a délutáni edzéseinket is rendszeresen látogatja — zárta dr. Szilágyi Kristóf — Ez pedig sportszakmai szempontból is nagy öröm számunkra, hiszen hosszú távon kap a klub fiatalokat, akiket sorban be lehet építeni a különböző korosztályos csapatokba.

Címlapképünkön: együtt a petőfis diákok és edzőik egy tréning után a csabai Árpád fürdő sátortetős medencéje alatt