A két csapat a rájátszás előtt ötször csapott össze az idényben, és mindannyiszor a kupagyőztes nyírségiek örülhettek. Az elődöntő első két találkozóján a hazai együttes könnyedén nyert, a legutóbbi, múlt csütörtöki harmadik mérkőzés viszont drámai, ötjátszmás csatát hozott, amelynek végén a nyírségiek nyertek.

A szerdai, negyedik találkozó első szettje is a vendégek fölényét hozta: a hazaiak csak rövid időszakokban tudták felvenni velük a versenyt, és 28 perc után két játszmára kerültek a döntőbe jutástól.

A második felvonás nagy részében is a címvédő futott az eredmény után, és bár a nyírségiek már 23-20-ra vezettek, a hazai csapat fordított és egyenlített.

A harmadik etap végén már játszmaelőnyre tett szert az elmúlt öt kiírásban aranyérmes Békéscsaba, amely a negyedik játszmában óriási hajrával, 17-24-ről nyerte meg a szettet, egyben a találkozót.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a békéscsabai Tatjana Bokan volt.

Az ötödik összecsapást jövő hétfőn játsszák a csapatok.

A másik ágról az Újpest ellen 3-0-s összesítéssel diadalmaskodó, alapszakasz-győztes Vasas már vasárnap biztosította helyét a várhatóan április 22-én kezdődő fináléban.

Eredmény, elődöntő, 4. mérkőzés:
Swietelsky-Békéscsabai RSE - Fatum Nyíregyháza 3-1 (-19, 23, 21, 24)
A párharc állása: 2-2.